subota, 30. travnja 2011.

Calderon:Ovo je sramota

Calderon je samo jedan u nizu koji se oglasio nakon el clasica ali njegova izjava bi mogla mnogima zasmetati.

Naime Calderon uopšte ne podržava priču o suđenju jer to veliki klub kao što je Real ne smije sebi dopustiti ali Mourinho to radi i Calderon optužuje pereza za to. Calderon je izjavio sljedeće:

"Nije na treneru Reala da komentariše takve stvari ali to je posljedica defetističkog stava predsjednika Pereza koji mu je omogučio svu vlast.

Ono što se desilo nakon utakmice an pres-konferenciji je bilo sramotno. Real Madrid je veliki klub i ne smije sebi dopustiti da se žali na sudije, povrede i nesreću a to smo činili i previše puta ove sezone."

Ronaldo ostaje

Nakon što je Ronaldo pokazivao nezadovoljstvo zbog taktike protiv Barcelona pojavile su se priče o njegovom sukobu sa trenerom.

Odmah nakon toga engleski mediji poznati po tome da sele igrače iz kluba u klub počeli su o mogućem povratku Ronalda u Manchester United na stadion gdje je postao veliki igrač. Naravno Alex Ferguson koji nije htio da mu novinari unose nemir pred važne utakmice koje slijede oglasio se o tome i opovrgao ove špekulacije i potvrdio da Ronaldo ostaje u Realu iako mu je bilo lijepo u Manchesteru.

"Ronaldov povratak je teško ostvariv. Bilo mu je lijepo ovdje ali i sada je u velikom klubu. Razgovarao sam sa njim nakon el clasica i rekao mi je da mu je bilo lijepo ovdje šest godina. Ovdje je došao kao dijete a otišao kao muškarac u Madrid. I tamo također uživa i možda u srijedu nije bio na najvišem nivou ali je i dalje veliki nogometaš.

 

Nadal:Real moze preokrenuti



Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal vjeruje kako Real Madrid moze stici do preokreta u Ligi prvaka protiv Barcelone...

Iako je Real Madrid porazen u prvom susretu s 0-2 na Santiago Bernabeuu,Nadal ipak vjeruje u Real Madrid.

Rezultat prve utakmice bas ne odgovara Realu,ali u sportu je sve moguce i preokreti se desavaju..

Nadal:mislim da je sudija dosta zakinuo Real Madrid ali nije moje da govorim o tome.Zelim srecu Real Madridu u utorak izjavio je Nadal

Marca:Mourinho će odmarati igrače



Španjolski list Marca je objavila mogući sastav za sutrašnju utakmicu Reala i Zaragoze.

Marca smatra da će Mourinho čuvati igrače i dati im odmor za utakmicu u kojoj moraju ići na sve ili ništa a to je utakmica u utorak protiv Barcelone. Cristiano Ronaldo će odmarati kao i Marcelo,Lass,Albiol,Leon i Alonso. Formacija bi opet trebala biti 4-3-3, u zadnjoj liniji nebi trebalo biti mnogo izmjena osim što bi Arbeloa trebao početi na mjestu lijevog beka. U veznom redu bi trebali biti Kaka,Granero i Canales a napad će predvoditi Ozil,Higuain i Benzema.

Dakle,postava bi trebala izgledati ovako: Casillas;Ramos,Carvalho,Pepe,Arbeloa;Granero,Kaka,Canales;Ozil,Higuain i Benzema.

Spisak pozvanih sa utakmicu sa Zaragozom


Jose Mourinho je objavio spisak od 19 igrača na koje računati protiv Zaragoze.

Na spisku zbog ozljeda nema Gaga i Khedire a Cristiano Ronaldo,Marcelo,Lassana Diarra,Raul Albiol, Pedro Leon i Xabi Alonso odmaraju pred najvažniji El Clasico u sezoni(utorak,20:45 časova polufinale Lige prvaka).

Spisak:
  
Golmani:Casillas, Dudek, Adan.
Odbrana: Carvalho, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Arbeloa, Garay, Nacho.
Vezni red: Granero, Kaka, Canales, Di Maria, Ozil, Juanfran.
Napad: Adebayor, Higuain, Benzema.

Mourinho sada ima više motiva da ostane u Realu

 
Jose Mourinho se pojavio kao i uvijek prije utakmice na press konferenciji.

'' Neka umjesto mene govore slike, jer slike su puno vrednije od riječi. Nemam vam više oko ovoga ništa za reći. Rekao sam apsolutno sve što sam imao odmah nakon utakmice. Tko god kritizirao moje riječi, kritizira fotografije i videosnimke. Drugim riječima, tako tvrdi da su ove fotografije "fotošopirane" i videosnimke preuređene '' rekao je novinarima Mourinho pozvavši ih još jednom neka pogledaju videosnimku i "tisuće fotografija" duela koje su izašle u nebrojenim medijima.
 
Nije, isto tako, niti riječju želio prokomentirati istražni postupak koji je protiv njega pokrenula Europska nogometne federacija (UEFA).
 
Zato je rekao da ga sve što se izdogađalo tijekom utakmice i nakon nje dodatno motivira na uspjeh s Realom.
 
'' Imam sada još više motiva ostati s Real Madridom. Realova je majica bijela, a bijelo ima simbolično značenje. Također, u vrlo sam dobroj formi. Moje je zdravlje savršeno i radim predano kao i dosad. ''

petak, 29. travnja 2011.

Mediji brane Real


Mediji iz čitavog svijeta su stavi u odbranu Reala nakon nepravde u utakmici protiv Barce

L'Equipe : " Najveća greška u utakmici je bila isključenje Pepea ".

The Independent  :"Pepeu je pokazan crveni karton a nije ga bilo ,velika nepravda ".

Daily Mirror :" Pepe je nakon 62 minuta napustio igru jer je dobio crveni karton u duelu sa Alvesom. To nije bilo čak ni za žuti karton , Real OPLJAČKAN ".

Gazetta dello Sport :" Nevjerovatno , poslan napolje . Pepe je nepravedno dobio crveni karton i valjda se zbog toga meč završio onim putem " .

El Mundo  : "Opet je Real ostao sa desetoricom , ali ovaj put crvenog nije bilo " 

AS  : " Greška Starka nam je zgrozila čitav fudbal . Ne bi trebao biti ni žuti ".

La Gaceta  : " Najgori njemački sudija poslao Pepea nepravedno napolje ".

El Pais  :" Pepe faulirao Alvesa na njegovoj desnoj nozi , dobio crveni karton a nije trebao da dobije ni žuti " .

Ovo su bili komentari poznatih medija ima ih još ali bilo bi previše .Svi su se složili oko jednoga a to je da crvenog kartona nije trebalo biti.

Ferdinand:Pedro se blamirao

 
Defanzivac Manchester Uniteda, i nekedašnji kapiten Engleske je stao u podršku Reala i Mourinha posle nepravednog poraza od Barcelone.

Na svom Twitter profilu je objavio par riječi koje su pokazale kakav je čovjek i izvan terena.

''Onaj pad je bio šaljiv i sramotan. Kada Pedro to bude vidjeo, da li će shvatiti šta je uradio? Bio sam umoran i samo što sam ustao, gledao sam Mourinhovu press konferenciju od sinoć. Bio je kao razbjesneli bik. Treba da se plati takav šou".

POGLEDAJTE KAKO pedro SIMULIRA:

 

 

Real tuži barcu!



Real Madrid je sinoć objavio da će tužiti Barselonu zbog ''manjka sportskih vrednosti'', tokom međusobnog susreta preksinoć na Santiago Bernabeu u prvom meču polufinala Lige prvaka.

Katalonci su slavili sa 2:0, čemu je prethodilo isključenje Pepea posle sat vremena igre, zbog starta nad Danijem Alvesom. 

Madriđani tvrde da je Dani Alves odglumio kako bi Pepe bio isključen, a Real je objavio i zvanični video na kome se vidi da ga nije ni pipnuo.

''Posle objave Barcelone da će tužiti našeg trenera, Real Madrid je primoran da učini isto i prijavi Barcelonu zbog nesportskog ponašanja, čiji su igrači konstantno bili agresivni i pritiskali sudiju da donosi pogrešne odluke, što je rezultiralo isključenjem našeg fudbalera Pepea'', navodi se u saopštenju kraljevskog kluba.

''Iznenađujuće je da su nesportske stvari konačno kulminirale prijavom protiv našeg trenera Mourinha, čija su mišljenja bazirana na slobodi govora. Zato Real daje punu podršku svom treneru'', rekli su iz Reala.

UEFA je pokrenula svoju nezavisnu istragu o događajima na El Clasicu.

Del Bosque: Real ima obavezu pokušati napraviti preokret

Stručnjak koji je "kraljevski klub" dvaput odveo na europski tron, a lani je s "furijom" postao svjetski prvak smatra da se Real unatoč velikom deficitu ne smije predavati.

- Barcelona je napravila veliki korak, ali igra se još jedna utakmica. Real Madrid ima obvezu na Camp Nouu pokušati napraviti preokret. Ništa nije sigurno dok ne završe obje utakmice - poručio je Del Bosque.

O izjavama svoga kolege na klupi Reala Josea Mourinha, koji je za poraz optužio suca Wolfganga Starka, Europsku nogometnu federaciju (UEFA), a u priču je upleo čak i UNICEF, Del Bosque je kratko kazao:

- Nemam mišljenje o Mourinhovim izjavama, nemam što reći o toj temi.

četvrtak, 28. travnja 2011.

Barcelona će prijaviti Josea Mourinha Uefi

Katalonski klub je službeno potvrdio da će prijaviti Jose Mourinha Uefi povodom jučerašnje utakmice.

"Jučer je gospodin Mourinho prešao granicu. Vjerujemo u Uefine institucije.", izjavio je sekretar katalonskog kluba Antoni Freixa Martin."

Da, Barcelona vjeruje u Uefine institucije jer su to postale njene institucije koje određuju pravila prema Barceloninim potrebama.

"Prosudili smo da je reputacija kluba narušena izjavom Portugalca. Njegove izjave su napad na klub, igrače, osoblje i navijače."

Podsjetimo, radi se o sljedećoj izjavi:

"Guardiola je odličan trener, no osvojio je Ligu Prvaka skandalom na Stamford Bridgeu. Mene bi bilo sramota da osvojim takvo veliko takmičenje na takav način. Ako ove godine Barcelona osvoji Ligu Prvaka, bit će to zbog skandala na Bernabeu."

Pa zar nije kompletna Barcelona, igrači, trener i uprava krivi za to što je ugled kluba narušen. Ne treba tražiti krivca u Mourinhu, on je samo kazao istinu. Barcelona je narušila ugled kluba simuliranjem igrača i zahvaljujući pomoći sudaca i oni su krivi zato što ih pola svijeta osuđuje, osim naravno nerealnih navijača tog prevarantskog kluba. Sramite se što na ovakav način narušavate najpopularniju igru na svijetu. U tome je razlika između Barcelone i Reala i zbog toga Barcelona nikad neće biti klub takve časti i ugleda u svijetu!

Čestitamo UEFI i Guardioli na vrlo vješto smišljenoj predstavi

Sinoć je svaki poznavaoc fudbala mogao vidjeti klasičnu krađu od strane sudija.

Prije nego počnemo sa analizom suđenja koje je sigurno udaljilo kilometrima Real Madrid od prolaza želim se osvrnuti na ono što svaki navijač Uefinog tima(čitaj: Barca) stalno napominje a to su tri zadnja vezna i gruba igra.

Niko ne može tvrditi da igra sa tri defanzivna je anti-fudbal jer ljepota fudbala leži i u taktičkoj odbrani i neko ko srlja glavom bez obzira sasvim sigurno i ne može doći do završnice LP. Real Madrid, veliki najveći klub u povijesti to zna i pokušao je da pametnom igrom dođe do finala koje je zaslužio za perfektnu igru u dosadašnjem dijelu Lige Prvaka.

Ipak ako razni lobiji odluče da Barca mora proći dalje onda se pristupa najpodlijim sredstvima da se to ostvari.Mi smo navijači velikog kluba i nećemo spominjati sramotu protiv Čelzija ili Arsenala već ćemo se bazirati samo na naš okršaj sa Barcelonom sinoć.

Ponavljati da je Real oštećen zaista nema potrebe jer ste mogli i na našem i mnogim sajtovima diljem svijeta vidjeti sve ono što nije fudbal a što je Barcelona koristila. Pa redom od nevjerovatne glume Barcinih igrača zbog koje su mnogi od njih zaslužili Oskara, zatim preko suđenja koje je otprilike podrazumijevalo nije važno šta svirati važno je da Barcelona pobijedi pa koliko god to bilo providno.

A da je ovo jasno svakome shvatit ćete nakon intervjua Mourinha sa presice koji vam donosimo u cjelosti.

"Želim čestitati Barceloni, to je jedna fantastična momčad. Ali također joj želim čestitati i na utjecaju koji ima na sudije. Siguran sam da je do takvog utjecaja teško doći, ali i vjerujte mi da bi mene bilo stid kad bih na ovakav način osvojio trofej Lige Prvaka.

Mi smo izgubili od fantastične momčadi i to je nešto što ove moje izjave ne mogu promijeniti. Međutim meni nije jasno kako u utakmici kakva je bila na Bernabeu sudije mogu počiniti takav zločin. Sudije bi trebale osigurati jednake uslove za sve. Meni više nije jasno kako UEFA neda nikome da igra protiv Barcelone. Mi smo eliminirani a ja osječam gađenje prema svijetu u kojem živim. Ovrebo, Busaka, Stark ima li kraja? Barca je fantastična momčad to sam uvijek tvrdio ali zašto prije dvije godine nije prošao Čelzi, zašto je Inter prošao igrom slučaja?

A prije nego pročitate posljednji dio intervjua u kojem se Mourinho dotakao Guardiole napomenut ćemo par činjenica. Taj fini dečko i kavaljer fudbala kako mu tepaju razni plačenici u fudbalskom svijetu je kao igrač bio suspendovan zbog korištenja dopinga. Nakon toga nestaje i odjednom na velika vrata dolazi kao trener Barcelone i u jednoj sezoni osvoji sve. Pretpostavljam i vama je sumnjivo, zar ne?
Također ovaj mag-trener nikako nije koristio neku fudbalsku taktiku do one jedne tika-taka u zadnjoj liniji i ubacivanja naprijed, možda zato što o tome malo zna?

Ali zbog toga on mnogo zna o sudijama i ljudima iz UEFE koji ga tapšu po ramenu a  nekad su ga bili izbacili iz takmičenja zbog dopinga. Ovaj fantastični trener je znao da je Mourinho u 14 utakmica koliko je odigrao sa Barcelonom u njih čak sedam ostao sa igračem manje. Znao je on da je ove sezone svaki put Real dobio crveni karton protiv njih a sigurno je i čuo da je Stark proglašen najgorim sucem Bundes lige. Da, poznavaoci fudbala to je taj fini dečko koji gaji fair-play ali ipak obučava svoje igrače kako da padaju po terenu kao drvene lutke.

"Radi se o fenomenalnom treneru kojeg cijenim zbog njegovim stručnih ali i ljudskih osobina. Mislim da Guardiola zaslužuje osvojiti LP konačno na normalan način. Ovo nije normalan način.
Ja mu od srca želim da osvoji ovo takmičenje na pošten način bez skandala i incidenata.

Na kraju šta reći osim svaka ti čast Barco zaista si zasluženo pobijedila. 

Adeabyor:Barcini igrači su bebe


Pravu izjavu poslije "starkclasica" dao je Emmanuel Adebayor.On je rekao ISTINU:igrači barcelone su plačljive bebe.

Pepe je možda i napravio prekršaj, no nije bio za crveni karton. Tri sam puta igrao protiv Barcelone i svaki smo put ostali s deset igrača. Svi govore o Barceloni i fair playu, ali oni su daleko od toga. Kada god uđete u dvoboj s nekim Barceloninim igračem, oni padaju, plaču i drže se za lice. Njihov trener, navijači i igrači na klupi uvijek plaču. Barcelona je fantastičan klub s fantastičnim igračima, ali moraju promijeniti svoje ponašanje.

OVAKO SE PONAŠA PRAVI MADRIDISTA:GOVORI ISTINU!

CR7:Borit ćemo se na Nou Campu


Cristiano Ronaldo je dao izjavu poslije utakmice u kojoj je sudija Wolfgang Stark imao najvažniju ulogu.

" Ja ne razumijem, ne možemo igrati u ovakvim okolnostima. Imali smo strategiju, htjeli smo da u posljednih 20 minuta Kaka uđe ali to nije moglo jer je sve zabrljao. Ovo se događa svake godine, protiv Intera,Chelsea i sada protiv Real Madrida. Ja sam profesionalni igrač i uživam kad igram ali ovo nema veze s fudbalom. Voljeo bih da se suošimo s Barcom ali da mi igramo s 11 a oni s 10 igrača. Rezultat 0-2 nije dobar ali mi ćemo se boriti u Barceloni ''.


WE BELIEVE IN YOU BLANCOS!HALA MADRID!

Kako ih nije sramota?!


Po ko zna koji put sudije sa svojim smiješnim suđenjem pomažu Barceloni.

Ovdje su riječi suvišne tako da ćemo ovdje postaviti video klip pa ćete vidjeti NEPRAVDU koja je zadesila naš najvoljeniji klub u ovom El Clasicu.

OVO JE ZA CRVENI?!
 
ALI BEZ OBZIRA NA SVE..HALA MADRID SIEMPRE!










srijeda, 27. travnja 2011.

LINKOVI

Zasigurno vas mnogo ima koji ćete moći gledati večerašnju utakmicu ali također zasigurno ima i onih koji neće biti u takvoj mogućnosti. Zbog toga smo za vas pripremili linkove za večerašnju tekmu. Linkovi se nalaze na ovoj stranici. http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=113999&part=sports
Ovdje imate nešto više od čak 100 linkova za večerašnju tekmu. Većina su za Sopcast ili Veetle (streaming vrlo velike kvalitete),što znači da ovo nije link do direktnog prijenosa nego link za web stranicu na kojoj možete naći LINKOVE za utakmicu.


El Clasico



Najbolju najavu za svoje međusobne susrete u polufinalu Lige prvaka napravili su igrači Reala i Barcelone sami u prethodne dvije utakmice, koje su igrali u posljednjih par tjedana. 
Dok je prije prve utakmice u prvenstvu Barcelona bila veliki favorit i za prolazak u finale Lige prvaka, nakon pobjede Reala u finalu Kupa Kralja stvari su se promijenile i sada dvije momčadi u međusobne dvoboje ulaze u najmanju ruku sa podjednakim šansama za prolaz dalje. 
Pritom slobodno možemo zaboraviti mantre igrača Barcelone o tome kako je Kup Kralja za njih bio manje značajno natjecanje, svaki susret Reala i Barcelone je za svakog igrača obiju momčadi poput finala svjetskog prvenstva i u tim dvobojima nema čuvanja za ono što dolazi kasnije. 
Samopouzdanje je na vrhuncu u redovima momčadi Josea Mourinha, a koliko god se u Barceloni trudili pokazati suprotno, njihovo je moralo biti poljuljano, jer kad takva momčad u dvije utakmice protiv jednog protivnika jedva da uputi nekoliko udaraca na gol, jasno je da je taj protivnik pronašao pravu protuigru. 
Ako je itko i mogao pronaći, to je onda Jose Mourinho, koji je to znao pokazati i sa Chelseaem i sa Interom, a sada i sa Realom. 
Jasno je kako igrači Reala sebi ne smiju i neće dozvoliti da sebe smatraju favoritima pred ulazak u ovu utakmicu, ne nakon što su prije manje od pola godine od istog protivnika primili pet golova bez da su opasnije zaprijetili njihovom vrataru, ali Josea Mourinha mora veseliti činjenica da na raspolaganju ima sve igrače, dok njegovog protivnika Pepa Guardiolu muče glavobolje zbog izostanaka nekih igrača. 
Guardiola je tako izjavio kako ne može računati na ozlijeđenog Andresa Iniestu, iako ga je uključio na popis putnika za Madrid, a posebna je rupa na lijevom boku, gdje nema Erica Abidala, Maxwella i Adriana. U obrani ozljede muče Carlesa Puyola i Gabriela Milita i za sada je neizvjesno tko će od njih zaigrati pored Gerarda Piqueta ili će ponovno na mjesto stopera jedan od veznjaka, Mascherano ili Busquets. 
Guardiola u takvoj situaciji kaže kako je Real favorit, ali branič Reala Sergio Ramos takve tvrdnje odbacuje: "Ne vidimo sebe u ulozi favorita, jer mislim da to ne služi ničemu. Ako nas je išta dovelo do uspjeha, to je onda jednostavnost, skromnost i naporan rad. A to su vrijednosti koje moramo zadržati. I Barcelona i Real imaju kvalitetne momčadi i nitko ne može predvidjeti što će se dogoditi. Znamo sve odgovornosti koje imamo i moramo učiniti sve što možemo za obranu svojih boja, a znam da ćemo i dati sve."
Dobra vijest za Barcelonu jeste da je David Villa u subotnjoj utakmici protiv Osasune zabio gol i tako prekinuo post dug jedanest utakmica. U tom susretu strijelac je bio i Leo Messi, koji nije zabio gol niti u jednoj od šest polufinalnih utakmica Lige prvaka u prethodne tri sezone. 
"Ne znam kako se u Barceloni osjećaju u ovom trenutku, znam samo kako se mi osjećamo. Osjećali bismo se isto i da smo izgubili u finalu Kupa Kralja, iako je jasno da je fantastično to što smo pobijedili. Dan nakon toga smo bili ponovno opušteni i koncentrirani, spremni za sljedeću ligašku utakmicu.
Prije nego što sam došao ovdje danas rekao sam nekome da sam ja isti onaj trener koji je izgubio od Barcelone rezultatom 5:0 prije samo nekoliko mjeseci. Nisam se promijenio. Ne posjedujem magični napitak kojim ću ih pobjiediti, znam samo da je za to potreban naporan rad. Od tog poraza smo odigrali sjajnu utakmicu protiv njih u ligi i remizirali 1:1. Onda smo pobijedili u Kupu Kralja sa 1:0, ali ovo je nova utakmica i svašta se može dogoditi.
Moje mišljenje je da nema favorita u polufinalu Lige prvaka. Mi smo dva rivala koja se jako dobro poznaju, dva rivala sa velikom međusobnom poviješću. I jedni i drugi imamo igrače koji znaju kako igrati važne utakmice i koji su već imali uspjeha.
Ja sam normalan motivator. Kao i svatko drugi, i ja prvo moram motivirati sebe. Rekao sam svojim igračima prije finala Kupa Kralja samo jednu rečenicu koju je izrekao Albert Einstein, koji je rekao da postoji snaga jača od parne, električne i atomske energije - snaga volje. A taj Albert nije bio glup. 
Ako budemo igrali dobro, stvarali dobre prilike, budemo bolja momčad, a utakmica završi neriješeno, bit ću jako sretan. Ako oni budu napravili sve te stvari, a utakmica završi neriješeno, opet ću biti sretan." rekao je trener Reala Jose Mourinho. 
Njegov protivnik na klupi Barcelone Josep Guardiola je rekao: "U 20:45 ćemo istrčati na teren sa željom da dođemo do pobjede. Čestitao sam Realu na njihovoj pobjedi u finalu Kupa Kralja, koju su zaslužili. Andres Iniesta neće igrati, ali nadamo se kako će se vratiti do uzvratne utakmice. Moji igrači znaju da ovdje nema nikakvih isprika. Ako pobijedimo, bit će to zato što smo bili bolji, tu ideju ćemo braniti do samog kraja.
Igramo protiv momčadi koja je u najboljoj formi ove sezone. U polufinalu smo Lige prvaka i za nas je veliki zadatak igrati protiv Reala, jedne od najboljih europskih momčadi. To je veliki izazov, jer smo samo jedan korak udaljeni od Wembleya. Pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo. Došli smo ovdje pokušati pobijediti momčad kluba koji je osvojio devet naslova prvaka Europe. 
Jako sam zadovoljan što smo došli do ove faze natjecanja, to je veliki uspjeh. Ako se dođete ovdje braniti, oni će vas pregaziti, jer je teren jako širok, a oni imaju jako dobre igrače. Natjecat ćemo se onako kako znamo i sa onim što imamo."

Mogući sastavi:

Real Madrid:Casillas,;Arbeloa,Ramos,Albiol,Marcelo;Lass,Xabi Alonso,Pepe;Ozil,Ronaldo,Di Maria.

Barcelona:Valdes,;Alves,Pique,Mascherano,Puyol;Xavi,Busquets,Keita;Messi,Villa,Pedro. 

Utakmica se igra na Santiago Bernabeu od 20:45 sati a sudit će je "Messijev fan" Wolfgang Stark.

Del Bosque:Nadam se da El Clasico neće utjecati na reprezentaciju


Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque zabrinut je da bi se tenzije i napetosti uoči cijelog niza međusobnih susreta između Real Madrida i Barcelone mogle negativno odraziti na furiju.

Večeras je na rasporedu treći od četiri El Claisca (u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka) koja će se odigrati u nepuna tri tjedna, a španjolski mediji naglašavaju kako su se španjolski reprezentativci u redovima Reala i Barcelone verbalno sukobili prošlog tjedna na stadionu Mestalle nakon 1-0 pobjede Reala u finalu Kupa kralja.

- Zabrinut sam zbog svađa tijekom El Clasica i nadam se da one neće pronaći put do moje svlačionice – citira Del Bosquea Marca.

Španjolski izbornik već ranije je u nekoliko navrata naglašavao da je dobra atmosfera u svlačionici ključ i osnova za nastavak dobrih rezultata aktualnih svjetskih i europskih prvaka.

Real želi Coentraa?



Fabio Coentrao, 23-godišnji lijevi branič i portugalski reprezentativac, i dalje je nogometaš o kojem se dosta piše u kontekstu njegovog transfera u neki od najvećih europskih klubova.

U Realu su naumili ovoga ljeta pojačati momčad sa novim lijevim bekom, koji bi za sastav konkurirao Marcelu. Prvi na popisu želja je Coentrao, kojeg su u ''kraljevskom klubu'' etiketirali kao perfektnog kandidata za poziciju koju žele popuniti. No, kako javlja Record, a prenosi Goal.com, muči ih cijena, odnosno odštetni zahtjev od 30 milijuna eura, koji stoji u klauzuli ugovora kojeg Coentrao ima s Benficom.

U Realu nisu sigurni jesu li spremni izdvojiti taj novac, te se nadaju da bi Portugalca mogli dovesti ipak za nižu cijenu.

Coentrao s Benficom ima ugovor do 2016. godine. Uz Real Madrid, za njegove usluge je jako zainteresiran i minhenski Bayern, koji je njegovo ime stavio na vrh popisa želja za ljetni prijelazni rok, te je spreman platiti 25 milijuna eura. Dakle, pet milijuna manje od svote koju traži Benfica.

No, u cijeloj priči se, izgleda, najmanje pita samog igrača, koji je nedavno za portugalski dnevnik Bolu izjavio kako želi ostati u Benfici!

R:Carlos:Real je dokazao da favoriti ne pobjeđuju uvijek



Roberto Carlos je dao za Radio Marcu izjavu pred El Clasico.

Brazilac, Roberto Carlos koji je u Realu proveo 11 godina i koji sada igra u Rusiji je rekao: '' Real Madrid je pokazao da favoriti ne pobjede uvijek.".

Carlos se u finalu svog favorita izabrao a to je bio Real, sada u polufinalu Lige Prvaka je više dvojbe. '' Ne postoje favoriti, oba kluba su odlična. Real može da odigra dobro i riješi utakmicu u svoju korist. Ako ćemo gledati realno, u Realu vlada bolja atmosfera zbog Kupa i utakmicu u Valenciji prošle subote.''

Valdano:Mourinho je pravi trener za Real

 
Jorge Valdano, nekada legendarni argentinski nogometaš, a danas direktor madridskog Reala, je kao i mnogi navijači "kraljevskoga kluba" u ovom trenutku oduševljen Joseom Mourinhom.
 
Nije uvijek cvjetala ljubav između trenera Mourinha i Valdana, no sada će Argentinac o svemu reći: 
   
- Mourinho je pravi trener za Real. 
 
U posljednje vrijeme se sve češće govori o mogućem povratku Mourinha kako u Chelsea, tako i u Inter. No, Valdano se ne boji da će kontroverzni Portugalac otići "prije vremena" iz Reala. 
 
- On ima ugovor na četiri godine i siguran sam da će ispuniti ugovorni rok do kraja. Ne znam gdje bi mu moglo biti bolje. Mi smo gladni pobjeda i uspjeha, kao i on. Mourinho i Real su savršeni spoj - zaključio je Valdano.

Ronaldo na vrhu

 
Napokon je otkriveno koliko nogometaši mjesečno zarađuju. Portugalski portal Footbal Finance saznao je koliko je novca u igri oko najvećih nogometnih zvijezda.

Na listi 100 najbolje plaćenih nogometaša vidi se da su poneki igrači i precijenjeni, ali i da se velik novac vrti oko najvećih i narazvikanijih zvijezda. Footbal Finance već četvrtu godinu za redom objavljuje popis najplaćenijih igrača, a ove su godine obuhvatili igrače iz cijelog svijeta, što dokazuju i David Beckham, Ronaldinho,Deco i Thierry Henry.
 
Najbogatiji klubovi u Primeri su Real Madrid i Barcelona, a u Premierligi Manchester United, Chelsea, Manchester City.
 
U iznos mjesečne i godišnje plaće (prva i druga cifra) ne ulaze bogate premije od sponzora.
 
 Lista:
1. Cristiano Ronaldo – Real Madrid – €1.000.000 – €12.000.000 
2. Lionel Messi – FC Barcelona – €875.000 – €10.500.000 
3. Fernando Torres – Chelsea – €833.000 – €10.000.000 
4. Yaya Toure – Manchester City – €833.000- €10.000.000 
5. Wayne Rooney – Manchester United – €791.000 – €9.500.000 
6. Ricardo Kaka – Real Madrid – €833.000 – €9.000.000 
7. Zlatan Ibrahimovic – AC Milan – €833.000 – €9.000.000 
8. Emmanuel Adebayor – Real Madrid – €708.000 – €8.500.000 
9. Carlos Tevez – Manchester City – €666.000 – €8.000.000 
10. Samuel Eto’o – Internazionale – €666.000 – €8.000.000

utorak, 26. travnja 2011.

Real Madrid ima 100% učinak na domaćem terenu u LP ove sezone

Sve je počelo jednom solidnom pobjedom nad Ajax-om rezultatom od 2-0. Slijedeća domaća pobjeda je imala isti rezultat u konačnici (2-0) nad Milan-om uz malo sreće . Treća i zadnja utakmica u grupnoj fazi LP je bila protiv Auxerre-a. Tada je Auxerre demoliran sa rezultatom od velikih i zasluženih 4-0 naravno u korist Reala. Tad je i Benzema postigao svoj prvi hat-trick ove sezone,a to je bio i jedini hat-trick Reala u LP u sezoni 2010/11. Nakon toga su uslijedile dvije vrlo velike i važne pobjede na Santiago Bernabeu. Prva protiv Lyon-a u uzvratnoj utakmici osmine finala. Završena je rezultatom od 3-0. Druga je sa Tottenham-om dobro poznata pobjeda od 4-0.
Tako je Real Madrid u 5 domaćih utakmica ostvario maksimalan učinak od 5 pobjeda uz postignutih 15 bez ijednog primljenog gola. U svakoj od tih 5 su postigli najmanje po 2 gola.
Nadamo se da će se taj niz nastaviti i protiv Barcelone u prvoj polufinalnoj utakmici koja se igra u srijedu ove sedmice u 20:45h.
HALA MADRID

"Real i Barca su zajedno najbolji":Pavon

Bilo kakva pomisao da je Francisco Pavon izgubio barem dio svoje strasti prema madridskom Realu nakon odlaska iz tog kluba nestaje kada se vidi način na koji opisuje svoje viđenje ponižavajućeg poraza rezultatom 5:0 od Barcelone u studenom prošle godine.

"To je bio užasavajući rezultat. Mislim da uopće nije pokazao razliku u kvaliteti između dvije momčadi na pravi način." kaže Pavon.

Od igrača koji je bio simbol momčadi početkom stoljeća, kada je predsjednik Florentino Perez koristio frazu 'Zidanes & Pavones' kako bi objasnio svoju politiku stvaranja 'galacticosa' od velikih svjetskih zvijezda i igrača iz domaćeg pogona, očekivalo bi se da postoji određena ogorčenost načinom na koji su ga se na kraju riješili, ali sada 31-godišnji nogometaš francuskog prvoligaša Arlesa, koji je rekordnih sedam kola prije kraja izgubio šanse za opstanak u ligi, priznaje kako je i dalje navijač Reala i sa zadovoljstvom se prisjeća dana kada je nosio slavni bijeli dres.

"Otkad znam za sebe uvijek sam bio Realovac od glave do pete. Imao sam sreću igrati tamo i taj klub je dio mene. Imam neke sjajne uspomene na vrijeme provedeno u Realu i osvojene trofeje. U mojoj posljednjoj sezoni, pod Capellovim vodstvom, gotovo da nisam igrao i bilo mi je žao zbog toga. Volio bih da sam igrao više, ali to ovisi o treneru, neki imaju više povjerenja u vas, a neki manje."

Kao i svaki strastveni navijač Reala, i Pavon s nestrpljenjem iščekuje posljednje u nizu velikih dvoboja između Reala i Barcelone ove sezone. Nakon ligaškog remija 1:1 16. travnja, Real je pobijedio Katalonce u finalu Kupa Kralja četiri dana kasnije, preuzevši inicijativu pred predstojeće dvoboje u polufinalu Lige prvaka.

To je dramatični preokret u odnosu na poniženje koje su u studenom doživjeli na Nou Campu, kada su poraženi sa 5:0 i u potpunosti nadigrani od Barcelone predvođene Lionelom Messijem. Pavon, koji je igrao za Real u posljednjem susretu protiv Barcelone u Ligi prvaka u polufinalu 2002. godine, uspješnu tranformaciju pripisuje treneru Joseu Mourinhu.


"Mourinho je oživio pobjednički duh Reala. Nije normalna situacija za Real kada ne pobjeđuje. U posljednjih nekoliko godina nisu radili stvari na pravi način, ali Mourinho ih je ponovno uveo u borbu za trofeje i među najbolje momčadi Europe. I dalje imam prijatelja u klubu, poput Ikera Casillasa ili Sergia Ramosa, koji su igrali i u vrijeme kada sam ja bio u klubu. Oni su prezadovoljni trenerom jer je vrlo izravan. On im u lice govori što mu se sviđa u njihovoj igri i što bi trebali promijeniti. Ne govori vam jedno kada misli drugo. Svaki igrač voli takvog trenera."

Nakon što je puno puta iskusio atmosferu El Clasica kao igrač, Pavon je svjestan kakv interes u svjietu vlada za utakmicu koja na teren dovodi najbolje nogometaše na svijetu. Ipak, ne sviđa mu se kada se rivalstvo između dva kluba prikazuje kao sukob političkih frakcija, katalonskih separatista i madridskih centralista. On smatra kako bi navijači morali shvatiti da je međusobno rivalstvo korisno za oba kluba.

"Za mene, to su dvije najbolje momčadi na svijetu, zbog njihove kvalitete, povijesti i mnogih sporednih stvari. To je rivalstvo koje bi trebalo biti što je zdravije moguće i volio bih da i navijači to gledaju na takav način, jer imaju sreću gledati dvije sjajne momčadi sa velikim igračima. Istina je da smo mi Španjolci jako sretni što ih možemo gledati. Mislim da tu ne treba biti nikakve mržnje. Real Madrid ne bi bio to što jeste da nema Barcelone, a Barcelona ne bi bila to što jeste da nema Reala. Oni tjeraju jedni druge da napreduju."

Jedna od zanimljivih karakteristika ovog dvoboja je kontrast između momčadi Reala, koja je sastavljena od igrača sa svih strana svijeta, i momčadi Barcelone, čiju okosnicu čine uglavnom igrači ponikli u omladinskoj školi ovog kluba. Sa Ikerom Casillasom kao jedinim standardnim prvotimcem Reala iz vlastite škole, madridski je klub danas daleko od fraze 'Zidanes & Pavones', što sugerira da je nešto zapelo u proizvodnji vlastitih igrača. Pavon, koji je prošao Realovu omladinsku školu nedugo nakon Raula i Gutija, a u isto vrijeme kada i Casillas, vjeruje kako je nedostatak domaćih talenata u Madridu logična posljedica njihovog očajničkog nastojanja da okončaju eru Barcelonine dominacije u domaćem i europskom nogometu.

"Real mora nešto osvojiti, a uvijek je teže u takvoj situaciji se osloniti na domaće igrače, jer nemate mogućnost pogreške. Kada osvajate naslove puno je lakše gurnuti u vatru igrače iz omladinske škole i dati im priliku. Barcelona sada ima osam bodova prednosti u ligi i stoga imaju luksuz da mogu iskušati nove igrače za budućnost. Najvažnija stvar u momčadi jeste da se svi bore za isti cilj i za trenera. Mislim da su svi grači Reala, odakle god da jesu, koncentrirani na osvajanje trofeja za klub. U nogometu nacionalnosti ne postoje. Sve se vrti oko igre na terenu i najbolja momčad pobjeđuje. Kada ste na nogometnom terenu, isto je ovdje, u Kini ili bilo gdje drugdje." zaključio je Pavon

Hobotnica:Real pobijeđuje

Pacifička hobotnica Iker odlučila je pobjednika predstojećeg,El Clasica u polufinalu LP-a. Hobotnica se krakovima se prilijepila za posudu s Realovim grbom.


Prihvaćamo Real kao favorita u polufinalu, rekao je Barcin trener Pep Guardiola uoči još jednog El Clasica u srijedu, u polufinalu Lige prvaka.
Guardiola je lopticu prebacio na Madridžane, a na ruku im ide i prognoza pacifičke hobotnice Iker koja je u Sealife akvariju u Benalmadeni prognozirala slavlje Reala.
Po uzoru na svog poznatijeg prethodnika, sada pokojnog Paula, Iker je pipcima obgrlio posudu na kojoj je bio naljepljen grb Reala.

Ronaldo:"Real će pobijediti u prvome susretu".

Nekadašnji najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldo, smatra da će u prvom dvoboju njegovih bivših klubova u polufinalu Lige prvaka Real Madrid pobijediti Barcu.


"Kraljevski klub" u srijedu na Santiago Bernabeuu dočekuje Katalonce, a nedavno umirovljeni napadač smatra kako će momčad Josea Mourinha pred svojim navijačima doći do prednosti. No, ipak nije siguran tko će sljedeći mjesec igrati u finalu na Wembleyju.

- Imam osjećaj da će Real pobijediti u prvoj utakmici. Međutim, Barcelona je najbolja momčad koja se pojavila u posljednjih 15 godina. Ima sjajne igrače koji znaju kako zadržati loptu i koje je užitak gledati. Stvari bi trebale biti odlučene u drugoj utakmici, ali kad je u pitanju 'el clasico', nikad se ne zna - istaknuo je Ronaldo koji je za Barcelonu igrao u sezoni 1996/97, a za Real od 2002. do 2007.

Mourinho i Marcelo pred El Clasico


Jose Mourinho i Marcelo Vieira pojavili su se pred medijima dan prije novog El Clasica.Barca nije nepobjediva i nije sa druge planete a to je dokazao upravo Mourinho kada je sa Realom savladao "vanzemaljce" i osvojio Kup kralja.

Mourinho:'' To će biti ravnomjeran meč u kome neće biti favorita. Igrali smo sjajno u finalu Kupa a i na Bernabeu u Primeri. Svaki protivnik je drugačiji i uvijek ima druga istorija iza tog meča. Tim je opušten prije meča ali moramo da damo sve od sebe da pobijedimo. Osvajanje kupa je bilo sjajno ali se moramo okretati prema drugim utakmicama. Oba tima su uzbuđena pred meč, prošle godine je u polufinalu ispala Barca. Nema favorita jer oba tima imaju sjajne igrače koji znaju igrati ovakve utakmice. Svi smo veoma motivisani pred ovaj meč i želimo pobijedu. ''


Marcelo:'' Imamo vrlo dobre i atraktivne igrače. I ja sam srećan među njima, ali moramo svaki dan da unapređujemo naš rad i na svakom meču moramo dati sve od sebe. Meč u srijedu će biti veoma težak i mogu reći da nemam favorita. Takođe, biće veoma lijepo gledati utakmicu jer istorija neće igrati nikakvu ulogu. Svi žele da igraju u ovakvoj utakmici. Radimo ono što želi trener i uvijek to i uspijemo. Ako budemo igrali dobro možemo i osvojiti ovo takmičenje, ali sada je najvažnija pobjeda. ''

Iniesta ne igra protiv Reala?!


Prema pisanju katalonskog dnevnika Sporta, Andres Iniesta neće moći početi utakmicu protiv Reala u srijedu na madridskom stadionu.

Prvi polufinalni sraz Lige prvaka vezni nogometaš Barcelone dočekao je s listom ozljeda. Premda ga je trener Josep Guardiola uvrstio u kadar igrača za utakmicu sastavljen od 20 nogometaša, njegov je nastup vrlo upitan. Sport piše da Guardiola ne želi riskirati s pogoršanjem ozljede jednoga od svojih glavnih igrača kako bi ga sačuvao za uzvratnu utakmicu idućeg utorka, te da će na Bernabeu početi utakmicu s klupe.

To je novi problem za Guardiolu, kojem su zbog ozljeda vrlo upitni nastupi Carlesa Puyola, Gabriela Milita i Maxwella.

Arbeloa i Albiol od početka


U sutrašnjem derbiju u Ligi Prvaka protiv Barce, Mourinho će morati rotirati odbranu jer mu ne dostaje jedan važan igrač a to je Ricardo Carvalho. Portugalac je dobio 2. žuti karton u uzvratnoj utakmici protiv Tottenhama i to je automacki značilo da neće igrati prvi meč na Bernabeu u polufinalu. 

Albiol koji je u Primeri protiv Barce dobio crveni karton a uprkos tome igrao dobro prvo poluvrijeme bi trebao i sutra istrčati na teren u ulozi štopera s Ramosom. Arbeloa, s kojim je Mourinho zadovoljan, bi trebao zauzeti mjesto na desnom beku a Ramos bi trebao igrati štopera.
Kao i u prva dva El Clasica Portugalac Pepe bi trebao početi kao zadnji vezni a pored njega bi trebali biti Alonso i Lass. U napadu ovog puta od početka bi takođe moglo biti izmjena. Ronaldo koji je bio tzv. ''9'' u finalu Kupa bi trebao vratiti se na svoje mjesto a to je ići na lijevog veznog. Benzema bi mogao biti starter a Ozil bi trebao igrati desnog veznog. Ovo su samo neke mogućnosti kako bi Mourinho mogao krenuti tu utakmicu.

Figo:Mourinho uvijek donosi uspjeh


Ko bi bolje trebao znati sve o El Clasicu nego Luis Figo,bivši igrač oba tima. Nekadašnji igrač Reala je dao intervju za UEFU. Portugalac predviđava za ovaj meč da će biti borba giganata koja će ući u istoriju fudbala.

'' Barca i Real igraju svake godine, ali uvijek njihovi mečevi ostaju u sjećanju. Između njih ima mnogo rivaliteta ne samo sportskog. Važno je naglasiti da je ovo samo fudbalski meč i ljudi ga trebaju tako gledati. '' rekao  je Portugalac i   dodao:'' Najjači neka u srijedu pobijedi!''

Barcelona bi mogla igrati svoju igru kao u prvoj utakmici u Primeri kada je pobijedila 5-0 a Real bi mogao nadmetnuti svoju igru kao u finalu Kupa

" Ova utakmica nema veze s kupom tako da uvijek možete očekivati drugačiju utakmicu. Ne treba se razmišlljati o prošlim susretima samo o polufinalu. Ove dve ekipe su po mom mišljenju najbolje na svijetu, tako mislim da će ovaj meč ući u istoriju fudbala. ''

Figo je podizao pehar Lige Prvaka s Realom 2002, do sada mnogo se promjenilo, Guardiola je uspio osvojiti 6 trofeja u jednoj sezoni u Barceloni. 

'' U fudbalu postoji ciklus. Mi smo bili najbolji nekoliko godina i onda su se vremena promijenila. To zavisi od generacije igrača u timu. Barcelona sada ima dobre igrače koji igraju mnogo godina zajedno zato ih je i teško pobijediti. ''

Luis se ne usuđuje da predvidi ko će biti šampion niti ko je favorit ali je istakao da je prisustvo Mourinha veoma važno za Real. '' Jose Mourinho uvijek donosi uspijeh. '' Portugalac je mnogo vremena proveo s Mourinhom tako da zna njegov sistem igre. '' Njegovi timovi uvijek igraju kako on želi. Mourinho je ostvario mnogo pobjeda tako da se može očekivati dizanje titula ove sezone. '' rekao je Luis Figo.

ponedjeljak, 25. travnja 2011.

Alex Ferguson bi rađe Ronalda u svom timu nego Messija

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je kazao da se divi najboljim fudbalerima današnjice Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, ali kada bi birao rađe bi uzeo Ronalda nego Messija.



"Messi ili Ronaldo? Obojica su odlični. Ali Ronaldo je nevjerovatan, fantastičan igrač, koji igra izuzetno sa obje noge, brz je i veoma dobro igra glavom", rekao je Ferguson te dodao.

Messi je drugačiji tip igrača koji jednako  doprinosi ljepoti igre" 

Marca: Mourinho će opet mučiti Barçu s tri zadnja vezna igrača

Umjesto ozlijeđenog Samija Khedire, u momčad Reala koja će u srijedu na Santiago Bernabeuu dočekati Barcelonu u prvom polufinalu Lige prvaka uskače francuski nogometaš Lassana Diarra.
 
To je jedina izmjena u momčadi, ističe madridski sportski dnevnik Marca, s kojom će Jose Mourinho ući u novi dvoboj s velikim španjolskim rivalom. 
To znači da Portugalac ne odustaje od dobitne kombinacije sa sedam defenzivno orijentiranih nogometaša i kontraškom filozofijom igre, kojima je izborio remi u nacionalnom prvenstvu pretprošlog vikenda odnosno pobjedu u finalu Kupa kralja. Tercet radnika u veznom redu (Diarra-Xabi-Pepe) tako će ponovno nastojati razoriti Barceloninu kreativnu napadačku igru, dok će u napadu ponovno najistureniji biti Cristiano Ronaldo, kojem će bočno asistirati Mesut Özil i Angel di Maria, ponovno s naglašenim defenzivnim zadaćama.
 
Tercet Kaka-Higuain-Benzema, koji je u subotu sa stilom deklasirao Valenciju na Mestalli (6-3), tako će i dalje s klupe čekati svoju priliku, baš kao i Emmanuel Adebayor, vjerojatno prva Mourinhova alternacija u napadu u ovom trenutku.
 
U prvoj polufinalnoj utakmici pod prijetnjom suspenzije zbog nakupljenih žutih kartona igrat će čak četvorica igrača Reala: Ronaldo, Ramos, Albiol i Di Maria. Dobiju li opomenu, neće moći nastupiti u uzvratu.

Barcelona nema takvih problema.

Mourinho:Real može pobijediti bilo koga bilo gdje




Nakon velike 6-3 pobjede na Mestalli protiv Valencije u sklopu 33. kola španjolskog nogometnog prvenstva, trener Real Madrida Jose Mourinho oduševljeno je pričao o mogućnostima svoje momčadi...

Ono što je posebno impresivno pored činjenice da su jednoj od najboljih španjolskih momčadi postigli čak šest golova jest činjenica da su to učinili praktički s rezervnom momčadi, budući su na Mestalli, u usporedbi s ranijom finalnom utakmicom Kupa kralja protiv Barcelone, istrčala tek dva ista igrača, vratar Casillas i branič Carvalho.

- Možemo završiti ovu sezonu snažno i imamo osjećaj da smo sposobni pobijediti na bilo kojem stadionu. Igrači poput Sergija Ramosa i Angela Di Marije, koji su ili ostali kod kuće ili su bili na klupi, bili su sretni kada su vidjeli svoje suigrače kako pobjeđuju. Pobijedili smo i odigrali spektakularan nogomet i to sve nakon osvajanja kupa. Ispunili smo svoju misiju u Valenciji i sada ćemo provesti nedjelju sa svojim obiteljima i vratiti se treninzima u ponedjeljak – rekao je Mourinho.

Igrač kojeg je portugalski trener posebno istaknuo nakon pobjede bio je Brazilac Kaka, dvostruki strijelac i asistent.

- Odigrao je apsolutno fantastičnu utakmicu. To je sjajno za njegovo samopouzdanje i sada imamo još za odigrati šest ili sedam utakmica u kojima ćemo trebati Kaku u najboljim izdanjima.

Khedira:Ipak nisam završio sezonu


"Mogao bih se oporaviti na vrijeme da zaigram u eventualnom finalu Lige prvaka,''- poručio je preko svog Twitter-profila njemački vezni nogometaš Reala Sami Khedira.

'' Sa sigurnošću ipak mogu reći da moj povratak na travnjake prije kraja sezone nije isključen. Učinit ću sve da bih zaigrao još u ovoj sezoni. Mogao bih spreman dočekati moguće finale Lige prvaka ''
- najavio je Khedira. 

'' Liječnici Real Madrida bit će u stalnom kontaktu i suradnji s dr. Müllerom-Wohlfahrtom u Münchenu. Vidjet ćemo kad ću biti ponovno spreman za igru ", - dodao je zadnji vezni nogometaš. 

Samoinicijativno je završetak sezone Khedira proglasio pošto je ozlijedio bedreni mišić u produžetku finala Kupa kralja na Mestalli prošle srijede. Jose Mourinho tu je objavu nazvao "apsurdnom".

Ramos:Sada moramo pokazati ko smo


Sergio Ramos je održao intervju prije meča s Barcom. Defenzivac i drugi kapiten je pričao o situaciji u klubu prije ovog važnog meča.

Sjajna pobjeda nad Valencijom. Tim je igrao odlično.
'' Ja sam srećan i ponosan na ovaj tim što imamo. Vjerujem da su svi uživali u utakmici, i oni igrači koji ne dobijaju mnogo prilika mogli su se pokazati. Higuain se oporavio od povrede i bio je veoma srećan što je igrao. ''

Standardni prvotimci su veoma uzbuđeni prije meča s Barcom. Ceo tim je fokusiran na taj meč ...
Od suštinskog značaja je ova utakmica protiv Barce. Svi imamo isto uzbuđenje i svaki igrač želi da pomogne timu. Tim kao cjelina je najvažniji, a ne individualni igrači. Čitava ekipa je ujedinjena i znam da nikad ovako nije bilo. Svi želimo pobjedu.

Podrška Bernabeua će biti još jednom od suštinskog značaja...
To je tačno. Svi smo ponosi na atmosferu ove sezone koju nam pružaju navijači. Naši navijači nas uvijek moraju pogurati prema golu. Koji god dođe gost, on mora da zna da je Bernabeu tada 'kralj'.

Kakvu reakciju očekujete od strane Bernabeua u srijedu ?
Očekujemo više nego ikada, jer nam je sada najpotrebniji Bernabeu. Vjerujem da će nam pružiti podršku i nikad neće sumljati u nas. 

Kako se osjeća tim prije ovakvog važnog meča ?
Sada je više ujedinjenja nego ikada. Svi smo veoma uzbuđeni u vremenu u kome trenutno živimo. Liga prvaka je veoma važno takmičenje i to želimo pobjediti.Sada moramo da pokažemo svima ko smo mi.

Sedam hat-trickova u sezoni

 
Higuainov hat-trick protiv Valencije je bio sedmi u svim natjecanjima ove sezone. Četiri od tih sedam se može zahvaliti Cristianu Ronaldu.

U Primeri je Ronaldo zabio 'ht'  Bilbao,Villarrealu i Malagi a u Kup Kralja mu je to pošlo za rukom protiv Levantea. Benzema je zabilježio jedan 'ht' u ligi i jedan u kupu.
Samo 3 kluba u Primeri su postigli hat-trick ( Barca,Sevilla i At.Madrid ), a Real je jedini tim koji ima dva igrača koja su postigla 'ht' u jednoj utakmici. Portugalac,Cristiano predvodi listu hat-trick-ova u svijetu fudbala s četiri 'ht-a', prate ga Messi pa Benzema.

Kaka po drugi put postao otac

 
Supruga je brazilskom nogometašu madridskog Reala, Ricardu Izecsonu dos Santosu Leiteu "Kaki", u subotu u devet sati ujutro po lokalnom vremenu rodila kćerkicu u Sao Paulu.
 
Caroline Celico Leite u nedjelju je na svom Twitter profilu objavila vijest da je malena Isabella rođena zdrava, s 3.2 kilograma tjelesne mase i 48 cemtimetara visine. 
 
Isabella je drugo dijete u obitelji. Par ima sinčića Lucu starog tri godine. 
 
Kaka nije bio prisutan supruginom porođaju. Umjesto toga briljirao je pri gostujućoj 6-3 pobjedi nad Valencijom u subotnjem srazu 33. Primerinog kola. Zabio je dva gola i dvaput asistirao trostrukom strijelcu Higuainu.

Guardiola:"Real može pobijediti"

Momčad Barcelone ne računa na bilo kakvo Realovo posrtanje, a nakon utakmice 33. kola Guardiola je otkrio planove za završnu fazu prvenstva. "Znamo da Real neće napraviti niti jedan krivi korak i ono što mi u takvoj situaciji moramo je upisati dvije pobjede i jedan remi. Ovo je prvi veliki korak prema toj tituli.

Baš kao i u Madridu, i u katalonskoj svlačionici svi su već okrenuti srijedi i međusobnom srazu u Ligi prvaka. "Nismo u najboljoj formi za igranje na Bernabeu, ali psihički smo dobro. Protiv Osasune smo tražili tri boda i momčad je reagirala jako dobro, baš kao što sam i očekivao. U srijedu idemo po još jednu pobjedu, za to ćemo morati biti jako ozbiljni u našoj igri."

Guardiola je ulogu favorita prepustio Mourinhovom sastavu. "Ne možemo dočekati nastupe u tom polufinalu. Prihvaćamo Real Madrid kao favorita nakon što su u posljednjim tjednima unaprijedili svoju formu, ali naš je cilj promijeniti to u našu korist. Svi govore kako su oni sada favoriti, a mi prihvaćamo taj izazov."

Taktiku za prvi polufinalni susret nije želio otkriti, tek se osvrnuo na najbolje protivničke pojedince iz posljednjeg prvenstvenog susreta. "Vidjeli smo Realovu snagu s Higuainom, Benzemom i Kakom naprijed. U ponedjeljak ću vidjeti u kojem je stanju svaki moj pojedinac i odlučiti u kojem ćemo se sastavu pripremati za ovaj okršaj."

Javier Mascherano: Imamo svu vjeru na svijetu, imali smo odličnu sezonu i idemo na Bernabeu s nadom u dobar rezultat. Što se prvenstva tiče stigli smo nadomak konačnom uspjehu, prednost je još uvijek tu, a utakmica je sve manje. Znali smo da će protiv Osasune biti teško, a opet smo bili jako dobri."

Casillas se penje na vječnoj listi


U subotu je u 6-3 gostujućoj pobjedi Reala kod Valencije u srazu 33. Primerinog kola Iker Casillas gol madridskoga nogometnog kluba u Primeri branio 417. put. Postao je time šestoplasirani igrač po broju prvenstvenih nastupa za Real. Točnije, izjednačio se s Pirrijem, koji je dres "kraljevskog kluba" nosio od 1964. do 1980. godine.

Sljedeći na listi koje Casillas ima za sustići jesu legendarni ljevokrilni igrač slavne momčadi iz Di Stefanove i Puskasove ere, Francisco Gento (427 nastupa), i Fernando Hierro (428). Prvi na toj ljestvici današnji je napadač Schalkea iz Gelsenkirchena Raul s 550 nastupa. Za prvu je momčad kluba u kojem je nogometno odrastao Casillas debitirao 12. rujna 1999. godine u remiju (2-2) protiv Athletic Bilbaa. Imao je tada 18 godina.

Popis igrača s najmanje 400 nastupa za Real Madrid:
1. Raul (550)
2.Sanchis (523)
3. Santillana (461)
4. Hierro (429)
5. Gento (428)
6. Casillas (417)
6. Pirri (417)
8.Camacho (414)
9. Michel (404)

nedjelja, 24. travnja 2011.

Mourinho:Shvatili smo utakmicu veoma ozbiljno


Jose Mourinho pojavio se na press konferenciji poslije utakmice sa Valencijom. 

"Neki ljudi kažu da nismo fokusirani na utakmicu ali to se nije desilo jučer.Shvatili smo utakmicu veoma ozbiljno.Borit ćemo se dok imamo matematičke šanse".

"Prije nekoliko tjedana smo izgubili od Gijona ali to izgleda nije utjecalo na nas.Ako nastavimo ovako igrati moći ćemo pobjediti bilo koju ekipu na svijetu".

"Kaka je odigrao sjajnu utakmicu.On nam treba ali njemu treba i povjerenje.Igrao je na poziciji koju on voli da igra.Veoma sam sretan zbog njega".

"Nacho je jučer debitirao za prvi tim.Izgledao je kao iskusni igrač i to je ono što volim kod mladih igrača.Kapa dolje njemu i njegovim saigračima".

Nacho:Nikad neću zaboraviti jučerašnji dan


Nacho je rekao da nikad neće zaboraviti jučerašnji dan kad je igrao u prvoj postavi Reala protiv Valencije.

''Trenirao sam čitave nedelje . Nisam ni znao da ću igrati u prvih 11 do jučer . Drago mi je što sam dobio priliku nakon svih tih godina u Madridu . Imao sam zadatak u ovom meču i radio sam ga do kraja . Bio je ovo veoma zanimljiv meč . ''

''Veoma mi je drago da čujem sta je Mourinho rekao o meni . Svi moji saigrači su mi čestitali . Nisam imao šansu da debitujem u finalu kupa , ali takođe jučerašnji dan neću zaboraviti .Zadržat ću  majicu u kojoj sam igrao utakmicu kao i loptu . ''

subota, 23. travnja 2011.

Izvještaj:Valencija - Real Madrid 3:6


Pobjeda sa skoro drugom postavom.

Real je na Mestalli, stadionu na kojem su prije nekoliko dana osvojili Kup Kralja, ostvario visoko, pa pomalo i nevjerovatnu pobjedu nad domaćom Valencijom u prvoj utakmici 33. kola španske Primere.

Mrežu domaćih načeo je francuski napadač Karim Benzema u 23. minuti. Na 2:0 povisio je povratnik nakon povrede Gonzalo Higuain u 31. minuti. Osam minuta kasnije Kaka pogađa za već sigurnih 3:0 u korist gostiju iz Madrida.

Do kraja prvog dijela Higuain svojim drugim golom rješava sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopšte i bilo. Higuain je do hat-tricka stigao u 53. minuti. Soldado je malkice ublažio poraz Valencije u 60. minuti, ali samo dva minuta kasnije Kaka drugim golom donosi Realu ogromnih 6:1.

Jonas je na asistenciju Mate desetak minuta prije kraja po drugi put matirao Ikera Casillasa, a to je za nogom pošlo i Albi u 85. minuti.

Mourinho je u ovoj utakmici čuvao nekolicinu ključnih igrača za sraz polufinala Lige prvaka s Barcelonom. Tako su se na klupi za rezervne igrače našli Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil, Marcelo i Pepe.




Adebayor:Kup kralja posvećujem Vieiri


Togoanski nogometaš Emmanuel Adebayor (27) u srijedu je s Real Madridom osvojio španjolski Kup kralja pobjedom protiv Barcelone (1-0). Napadaču koji je u siječnju stigao na posudbu iz Manchester Cityja to je prvi klupski trofej u karijeri.

Nije stoga ni čudo da je i nekoliko dana kasnije pun emocija, a naslov je odlučio posvetiti nekadašnjem suigraču Patricku Vieiri.

- Sjećam se da mi je Patrick jednom rekao: "Nogomet je poput velikog kotača koji se stalno okreće. Zato uvijek moraš ustrajati i nikad ne smiješ odustajati". Ako nekome moram posvetiti ovaj Kup kralja, onda je to Patrick jer mi je on nešto poput kuma. Kad sam bio u nevolji, čudesno mi je pomogao. Bio mi je podrška kao brat i kao otac - izjavio je Adebayor o francuskom nogometašu.

Ujedno je izrazio želju za povratkom u togoansku reprezentaciju koju je napustio nakon oružanog napada na nacionalnu momčad uoči Afričkog kupa nacija prošle godine. No, prije povratka od togoanskih vlasti traži da objasne okolnosti incidenta i da odgovore zašto do danas nije pokrenuta istraga.

Alonso sretan zbog Reala


Slab start u novu sezonu Formule 1 uzdrmao je sve u Ferrariju. Španjolski vozač "propetog konjića" Fernando Alonso ipak nije sklon defetizmu, uvjeren je da se sve još stigne popraviti.
 
U tri ovogodišnje utrke Svjetskog prvenstva, podsjetimo, Ferrarijevih vozača nije bilo na postolju. Alonso je trenutno peti u ukupnom poretku s 26 bodova, a dva manje ima njegov momčadski kolega Felipe Massa. Na vrhu je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) sa 68 bodova.

- Start u sezonu definitivno nije bio onakav kakvom smo se nadali. Ukupno pedeset osvojenih bodova nije puno, a svjesni smo i da naše izvedbe u ovom trenutku nisu dovoljno dobre, ali to se može promijeniti vrlo brzo. Formula 1 je oduvijek bila takva: u jednom trenutku se mučiš da uđeš među najboljih pet, a već u sljedećem se boriš za pobjedu. Ni ova sezona nije iznimka. Nakon testiranja u Barceloni svi su govorili da McLarena nema nigdje, a oni su u svakoj utrci završili na postolju, a u Kini su čak i pobijedili. Tri utrke nisu dovoljne da bi se dala konačna presuda
- upozorio je dvostruki svjetski prvak.

- Sve to, međutim, ne znači da podcjenjujem ozbiljnost situacije, daleko od toga. Moramo naporno raditi da se popravimo u svim aspektima. Uspjeh dolazi tek kad svi elementi funkcioniraju - automobil, strategija, boks, vozači i svi ostali. Ne smijemo gubiti vrijeme. I na početku prošle sezone su nam govorili da bismo se trebali posvetiti sljedećoj godini, ali mi se nismo predavali i na kraju smo se borili za naslov. Možda zvuči kao floskula, ali je istina: u Formuli 1 nema predaje
- dodao je Alonso, a onda se prebacio na sasvim drugačiju temu:

- Ako već nema dobrih vijesti u Formuli 1, onda je dobra došla iz nogometa. Iznimno sam sretan što je Real Madrid pobijedio Barcelonu u finalu Kupa kralja. Sada slijede novi okršaji protiv Barcelone u Ligi prvaka, a ja se naravno nadam novoj pobjedi Mourinhove momčadi.

Mourinho:Laž je da Khedira više neće igrati ove sezone


U petak su neki španjolski i njemački mediji objavili da je sezona za 24-godišnjeg Samija Khediru završena.

Naime, u prvom produžetku finala Kupa kralja na Mestalli (pobjeda protiv Barcelone 1:0) Khedira je izašao s travnjaka zbog ozljede bedrenog mišića. Iako je sam Khedira u javljanju za ARD rekao da je "sezona gotova" i da je riječ o "ozbiljnom puknuću", sve je demantovao trener Reala Jose Mourinho.

"Ma, to je laž. Naravno da Khedira neće igrati u subotu kod Valencije u prvenstvu, niti će nastupiti u srijedu u prvom polufinalnom ogledu Lige prvaka protiv Barcelone. U medicini čuda ipak nisu moguća, ali je definitivno sigurno da će igrati još za nas ove sezone",-rekao je Portugalac.

Mourinho:Svaki dan sve bolje radimo

 
Jose Mourinho je bio dostupan novinarima prije meča s Valencijom.

'' Ja sam srećan jer se naš rad iz dana u dan isplaćuje. Mi ne gubimo ambicije jer ja nisam došao ovdje na godinu dana nego na više vremena. Osjećam da radimo bolje svaki dan. Lažne vijesti dolaze iz Italije da ću ići odavde na to možete zaboraviti. Ekipa se dobro slaže ali trebamo još raditi. Vjerujem da će biti bolje u narednoj sezoni. ''

'' Uvijek je loša vijest čuti da je igrač povrijeđen još do kraja sezone. Uznemireni smo zbog Khedire ali mislim da imamo igrače koji ga mogu zamjeniti. Nadamo se za Khediru da će se vratiti što je brže moguće. ''

'' Lass je propustio meč u srijedu a Granero je igrao 20 dobrih minuta. Jeste da će Khedira nedostajati ali vjerujem da ćemo mu naći zamjenu. ''

'' Barcelona je fantastičan tim i znamo da trebamo biti ponosni što smo osvojili Kup protiv takvog tima. Najviše ću zapamtiti put do finala jer smo imali jako uzbudljive i teške utakmice".