subota, 23. travnja 2011.

Alonso sretan zbog Reala


Slab start u novu sezonu Formule 1 uzdrmao je sve u Ferrariju. Španjolski vozač "propetog konjića" Fernando Alonso ipak nije sklon defetizmu, uvjeren je da se sve još stigne popraviti.
 
U tri ovogodišnje utrke Svjetskog prvenstva, podsjetimo, Ferrarijevih vozača nije bilo na postolju. Alonso je trenutno peti u ukupnom poretku s 26 bodova, a dva manje ima njegov momčadski kolega Felipe Massa. Na vrhu je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) sa 68 bodova.

- Start u sezonu definitivno nije bio onakav kakvom smo se nadali. Ukupno pedeset osvojenih bodova nije puno, a svjesni smo i da naše izvedbe u ovom trenutku nisu dovoljno dobre, ali to se može promijeniti vrlo brzo. Formula 1 je oduvijek bila takva: u jednom trenutku se mučiš da uđeš među najboljih pet, a već u sljedećem se boriš za pobjedu. Ni ova sezona nije iznimka. Nakon testiranja u Barceloni svi su govorili da McLarena nema nigdje, a oni su u svakoj utrci završili na postolju, a u Kini su čak i pobijedili. Tri utrke nisu dovoljne da bi se dala konačna presuda
- upozorio je dvostruki svjetski prvak.

- Sve to, međutim, ne znači da podcjenjujem ozbiljnost situacije, daleko od toga. Moramo naporno raditi da se popravimo u svim aspektima. Uspjeh dolazi tek kad svi elementi funkcioniraju - automobil, strategija, boks, vozači i svi ostali. Ne smijemo gubiti vrijeme. I na početku prošle sezone su nam govorili da bismo se trebali posvetiti sljedećoj godini, ali mi se nismo predavali i na kraju smo se borili za naslov. Možda zvuči kao floskula, ali je istina: u Formuli 1 nema predaje
- dodao je Alonso, a onda se prebacio na sasvim drugačiju temu:

- Ako već nema dobrih vijesti u Formuli 1, onda je dobra došla iz nogometa. Iznimno sam sretan što je Real Madrid pobijedio Barcelonu u finalu Kupa kralja. Sada slijede novi okršaji protiv Barcelone u Ligi prvaka, a ja se naravno nadam novoj pobjedi Mourinhove momčadi.

Nema komentara:

Objavi komentar