nedjelja, 9. prosinca 2012.

Biografije: Ivan Helguera

Nakon dugo vremena odsustva od pisanja na blogu vratio sam se sa jednim malim projektom. Prijatelji kao i ja na jednom forumu smo pisali cesto o pojedinim igracima. Od sada cu te radove objavljivati ovdje jednom sedmicno. Nemam vise volje za trazenjem stalnih citatelja ali se nadam da cete vi dijelom siriti ovaj link da bi sto vise ljudi bilo upoznato sa historijom najslavnijeg tima, Real Madrida.

Ivan Helguera Buija

Rođen 28.3.1975 u Santanderu,u Cantabriji.
Karijeru je otpočeo igrajući za Manchego CF i Albacete,da bi potom otišao i u Serie A,točnije u AS Romu 1997 godine,u kojoj se nije dugo zadržao i za koju je nastupio u samo 8 susreta.
Početkom 98 vraća se u Španjolsku,u RCD Espanyol u čijem dresu pruža zapažene partije na poziciji centralnog braniča i privlači pažnju Real Madrida. Prelazak u RM realiziran je tako prije nego je sezona 98/99 završila.

U Realu se odma od početka nametnuo kao prvi izbor-uglavnom kao stoper ali ponekad igrajući i zadnjeg veznog-i bio je važan kotačić bijelog stroja u svim natjecanjima u kojima je klub igrao.
U svoje zadnje dvije sezone u Realu (u kojem je igrao od 1997 do 2007,nastupio u 229 utakmica i postigao 18 golova) izgubio je status startera a doživio je i svojevrsno poniženje kada mu je iznenada oduzet dres sa brojem 6,da bi bio predan novopridošlom M.Diarri,a njemu je dodijeljen onaj sa brojem 21 nakon čega je čak bio poslan da trenira sa drugom momčadi.

Opći utisak je bio taj da ga je klub želio prisiliti na odlazak iako mu je ugovor isticao tek u lipnju 2009,međutim Helguera se ipak na kraju uspio ponovo vratiti u startnu postavu i značajno pomoći klubu da osvoji naslov i 2007 godine-ujedno i njegov treći sa Realom.
Nakon završene te sezone,u srpnju potpisuje za Valenciju. Pošten,borben,vrijedan i izuzetno požrtvovan igrač koji je svoj dio u RM odradio osim profesionalno,i sa velikom dozom emocije i srca.
Osim tri osvojene Primere,sa Realom je osvojio i 2 Lige prvaka,europski superkup,interkontinentalni kup kao i 2 španjolska superkupa.


Nema komentara:

Objavi komentar