ponedjeljak, 25. travnja 2011.

Guardiola:"Real može pobijediti"

Momčad Barcelone ne računa na bilo kakvo Realovo posrtanje, a nakon utakmice 33. kola Guardiola je otkrio planove za završnu fazu prvenstva. "Znamo da Real neće napraviti niti jedan krivi korak i ono što mi u takvoj situaciji moramo je upisati dvije pobjede i jedan remi. Ovo je prvi veliki korak prema toj tituli.

Baš kao i u Madridu, i u katalonskoj svlačionici svi su već okrenuti srijedi i međusobnom srazu u Ligi prvaka. "Nismo u najboljoj formi za igranje na Bernabeu, ali psihički smo dobro. Protiv Osasune smo tražili tri boda i momčad je reagirala jako dobro, baš kao što sam i očekivao. U srijedu idemo po još jednu pobjedu, za to ćemo morati biti jako ozbiljni u našoj igri."

Guardiola je ulogu favorita prepustio Mourinhovom sastavu. "Ne možemo dočekati nastupe u tom polufinalu. Prihvaćamo Real Madrid kao favorita nakon što su u posljednjim tjednima unaprijedili svoju formu, ali naš je cilj promijeniti to u našu korist. Svi govore kako su oni sada favoriti, a mi prihvaćamo taj izazov."

Taktiku za prvi polufinalni susret nije želio otkriti, tek se osvrnuo na najbolje protivničke pojedince iz posljednjeg prvenstvenog susreta. "Vidjeli smo Realovu snagu s Higuainom, Benzemom i Kakom naprijed. U ponedjeljak ću vidjeti u kojem je stanju svaki moj pojedinac i odlučiti u kojem ćemo se sastavu pripremati za ovaj okršaj."

Javier Mascherano: Imamo svu vjeru na svijetu, imali smo odličnu sezonu i idemo na Bernabeu s nadom u dobar rezultat. Što se prvenstva tiče stigli smo nadomak konačnom uspjehu, prednost je još uvijek tu, a utakmica je sve manje. Znali smo da će protiv Osasune biti teško, a opet smo bili jako dobri."

Nema komentara:

Objavi komentar