subota, 23. travnja 2011.

Izvještaj:Valencija - Real Madrid 3:6


Pobjeda sa skoro drugom postavom.

Real je na Mestalli, stadionu na kojem su prije nekoliko dana osvojili Kup Kralja, ostvario visoko, pa pomalo i nevjerovatnu pobjedu nad domaćom Valencijom u prvoj utakmici 33. kola španske Primere.

Mrežu domaćih načeo je francuski napadač Karim Benzema u 23. minuti. Na 2:0 povisio je povratnik nakon povrede Gonzalo Higuain u 31. minuti. Osam minuta kasnije Kaka pogađa za već sigurnih 3:0 u korist gostiju iz Madrida.

Do kraja prvog dijela Higuain svojim drugim golom rješava sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopšte i bilo. Higuain je do hat-tricka stigao u 53. minuti. Soldado je malkice ublažio poraz Valencije u 60. minuti, ali samo dva minuta kasnije Kaka drugim golom donosi Realu ogromnih 6:1.

Jonas je na asistenciju Mate desetak minuta prije kraja po drugi put matirao Ikera Casillasa, a to je za nogom pošlo i Albi u 85. minuti.

Mourinho je u ovoj utakmici čuvao nekolicinu ključnih igrača za sraz polufinala Lige prvaka s Barcelonom. Tako su se na klupi za rezervne igrače našli Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil, Marcelo i Pepe.




1 komentar:

  1. bolje da je ostalo 4-0.onako primiše 2 gola za redom u 5 minuta.

    OdgovoriIzbriši