četvrtak, 31. ožujka 2011.

Taiwo moguće pojačanje Reala


Taye Taiwo, lijevi bek Marseillea, mogao bi na ljeto biti pojačanje madridskog Reala.

Jose Mourinho je želio nigerijskog defanzivca još dok je sjedio na klupi Intera, a sada ga želi pokušati dovesti i na Santiago Bernabeu.

Taiwu ugovor sa francuskim klubom ističe na ljeto, tako da može otići bez odštete što će vjerovatno i učiniti s obzirom da su mnogi velikani pokazali intres za njega.

Jedini problem prelaska u redove španjolskog giganta mogla bi biti plata, jer Nigerijac traži da u budućem klubu ima godišnju platu od tri miliona eura.

Benitez Mourinhov nasljednik?


Najnoviji navodi iz Španjolske kažu da predsjednik Real Madrida, Florentino Perez sprema plan ''B'', za eventualni ''život poslije Mourinha''.

Oko Mourinhovog ostanka na Bernabeu ima mnogo peripetija, pa Perez želi da bude siguran u budućnost svog kluba.Prema medijima, Perez je izabrao bivšeg menadžera Liverpoola, Rafaela Beniteza. Naime, održani su i razgovori sa njim, a tvrdi se i da je potpisan predugovor!

Mnogi treneri su odlazili iz Reala, a uvijek se negdje provlačilo ime Rafe Beniteza. Real je njegov omiljeni klub, uostalom radio je u filijalama Merenguesa, a vodio je i drugi tim slavnog kluba, na početku trenerske karijere.

Mourinho možda napusti Real na kraju ove sezone, prije svega zbog unutrašnjih sukoba i atmosfere koja je narušena na startu prvenstva. On želi da ide u Englesku i kako stiže sve više spekulacija, sve su veće šanse da on stvarno napusti Madrid.

Shevchenko:Kaka se treba vratiti u Milan


Najbolje igračke godine napadač kijevskog Dinama i ukrajinske nogometne reprezentacije Andriy Shevchenko doživio  je u Milanu u čijem je dresu 2004. godine nagrađen Ballon d'Orom, nagradom za najboljeg evropskog nogometaša.

Pred gradski derbi između Milana i Intera koji će se odigrati u subotu u sklopu 31. kola talijanskog prvenstva, nekad neumorni strijelac "rossonera" je analizirao nadolazeći susret iznimno bitan za oba sastava. Najbolji strijelac u derbijima della Madonnina (u milanskim derbijima Shevchenko je zabio 14 golova), upoznat je sa situacijom koja vlada na tabeli Serije A i zna da je subotnji ogled u tom pogledu možda i odlučujući u borbi za "scudetto".

"To je utakmica koja će odlučiti prvenstvo. Obje ekipe će u njoj tražiti put do pobjede, a mišljenja sam da susret Milan može riješiti u svoju korist. Nedostajat će Zlatan Ibrahimović, ali ono što se broji je kako igra cijeli tim. Bolje pripremljeni sastav slavit će ovog puta
", smatra Shevchenko koji iznimno cijeni Interovog trenera Leonarda, tačnije posao koji Brazilac obavlja na klupi aktuelnih talijanskih prvaka:

"Igrao sam s njim, bio je sjajan, a dobro mu ide i u trenerskim vodama."

Vijesti vezane za Milan ne mimoilaze Shevchenka upoznatog i sa situacijom koja vlada oko Realova playmakera Kake. Brazilac je transfer u "kraljevski klub" ostvario iz Milana za koji se sve glasnije spominje da bi ga želio vratiti.

"Imao je mnogo problema i nedostaje mu sigurnost koja se stiče konstantnim igranjem. Kaka je iznimno talentovan i trebao bi se vratiti u Milan u kojem bi ga raširenih ruku dočekali i igrači i navijači", zaključio je Shevchenko.

Torres:Realu neće biti lako



U razgovoru za The Sun Chelseajev nogometaš Fernando Torres izrazio je svoju najveću želju: igrati finale Lige prvaka protiv jedne španjolske momčadi.


- Po meni je Real Madrid prvi favorit Lige prvaka, premda mu u četvrtfinalu protiv Tottenhama neće biti lako – rekao je španjolski centarfor Chelseaja dodavši: 
- Mislim da su izgledi 60-40% u korist Reala. Morat će Madriđani igrati uistinu dobro da bi izbacili Tottenham, koji u Modriću, Baleu i Lennonu ima fantastične igrače. 


Bivši napadač madridskog Atletica, koji također ne bi imao ništa protiv finala s Barcelonom, vjeruje da bi mogao dokazati isplativost svog transfera iz Liverpoola, rekordnog kad je otočki nogomet u pitanju, baš osvajanjem Lige prvaka: 

- Činjenica da je vlasnik Roman Abramovich uložio zimus toliko novca demonstrira da želi imati najjaču moguću momčad. Ima ambiciju i neće stati dok je ne ostvari a osvajanje Lige prvaka njegov je san.

Canales na meti Engleski klubova

Mladi veznjak Real Madrida Sergio Canales trebao bi napustiti klub jer nije zadovoljan minutažom koju mu daje trener Jose Mourinho.

Za njegove usluge je zainteresovano nekoliko klubova, prije svega engleskih. Chelsea, Arsenal i Liverpool bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a ozbiljan kandidat je i Sevilla.

Mladi španski reprezentativac je u Real stigao prošlog ljeta, ali se pored Ozila i Kake nije uspio izboriti za mjesto u timu.

srijeda, 30. ožujka 2011.

Benzema propušta Tottenham!!


Karim Benzema će propustiti duel sa Tottenhamom.

Iako se tvrdilo da Benzema nije zadobio lakšu ozljedu na žalost Reala,jeste.Francuz će propusiti prvi duel četvrtfinala Lige prvaka između Reala i Tottenhama.Benzema je ozljedu zadobio u prijateljskoj utakmici Francuske i Hrvatske.

Francuz će sa terena biti odsutan 10 dana.Propustit će važne utakmice protiv Sporting Gijona u ligi i Tottenhama u Ligi prvaka.Ipak,Real će možda biti jači u ovim utakmicama.Moguće je da za Real već protiv Sportinga nastupi oporavljeni Gonzalo Higuain.

Pukla ljubav između Reala i Shakire


Pjesme zgodne kolumbijske pjevačice Shakire više nisu poželjne na Santiago Bernabeu, a sve zbog njezine nove ljubavi.

Shakira je često bila gost na Realovu stadionu. Predsjednik Florentino Perez jednom joj je i uručio dres s brojem 5 koji je tada nosio Zinedine Zidane, a seksi glazbenica se fotografirala i s bivšim legendarnim igračima Robertom Carlosom, Ronaldom i Davidom Beckhamom. 


No, ljubav između Shakire i madridskog kluba očito je prošlost. Realu nije dobro sjelo što je njihova navijačica završila u rukama braniča Barcelone Gerarda Piquea.

Zato je vodstvo 'kraljevskog kluba' povuklo ne previše kraljevski potez. Zabranilo je da se njezine pjesme puštaju na Santiago Bernabeu kako se njezini hitovi ne bi shvatili kao provokacija za Realovce.Ovim gestom potvrđeno je veliko rivalstvo Reala i Barcelone.

Benzema se ozljedio


Karim Benzema se ozljedio.

Loše vijesti za Real Madrid.Taman kad se oporavio Gonzalo Higuain ozljedio se drugi napadač Reala,Karim Benzema.

Francuz je ozljedu zadobio u prijateljskoj utakmici Francuske i Hrvatske.Karim je bio zamijenjen a u tom trenutku se žalio na lakšu ozljedu.Benzema je poslije utakmice rekao da ne zna da li je riječ o ozbiljnoj ozljedi i da se nada da nije.

Benzema vjerovatno propušta Sporting a uskoro će se poslije pregleda saznati da li će propustiti i Tottenham.

Ronaldo odigrao 15 minuta


Cristiano Ronaldo odigrao je 15 minuta.
 
Cristiano ima za cilj kao i njegovi treneri da se oporavi do utorka kada će Real igrati protiv Tottenhama, pa je tako juče odigrao 15 minuta sa Castillom, i pokazalo se da je sve u redu ali Mourinho nije htjeo riskirati pa je tako odmah nakon 15 minuta izbacio Portugalca iz igre. 
Najvjerovatnije će Cristiano propustiti Sporting jer ne želi da se opet ozljedi i da ne može igrati protiv Tottenhama.

Real-Sporting u subotu


Real protiv Sporting Gijona igra u subotu.

Real će igrati protiv Sporting Gijona u subotu.Zajednica španjolskih klubova je odlučila da se utakmica ipak neće odgotiti.

Real i Sporting igraju u subotu s početkom od 18:00 časova.Utakmica se igra na Santiago Bernabeu a domaćin je Real Madrid.

David Beckham:Ne mogu navijati niti za Real, niti za Tottenham


Uskoro će osam evropskih nogometnih ekipa krenuti sa razračunavanjem u četvrtfinalu elitne Lige prvaka, a jedan od mečeva je onaj madridskog Reala i londonskog Tottenhama.

Madridska Marca je prije tih ogleda logično odabrala engleskog nogometaša, 35-godišnjeg Davida Beckhama za sagovornika. Naime, Beckham je četiri godine svoje karijere proveo u Realu, ali je nedavno bio sasvim blizu povratka u Evropu i to baš u Tottenham. Inače, Beckhamov djed je kroz svoj život bio veliki navijač Tottenhama, pa je i na svog unuka prenio ljubav na taj londonski klub.

Zato je Beckham uoči tog četvrtfinalnog dvoboja rekao:

"Kad sam odlazio iz Reala rekao sam sebi da ću uvijek navijati za taj klub. No, u ovom momentu nisam na to spreman. Nisam zbog Tottenhama gdje sam proveo neko vrijeme ove godine. Mogao sam i igrati za tu ekipu, a oduvijek jedan dio mog srca kuca za tu ekipu
", rekao je Beckham i dodao:

"Definitivno ću imati ispremiješane osjećaje dok budem gledao tu utakmicu. Neću navijati za nikoga, jednostavno ću uživati.

VDV:Htio sam igrati svaku utakmicu u Realu


Veznjak Tottenhama i nizozemske reprezentacije Rafael van der Vaart jedva čeka duel sa svojim bivšim klubom, madridskim Realom, a otkriva i zašto je napustio redove kraljevskog kluba.


Rafael van der Vaart možda i više od svojih suigrača s nestrpljenjem očekuje dva četvrtfinalna susreta Lige prvaka s madridskim Realom. Nizozemac se krajem augusta prošle godine za samo osam miliona funti preselio na White Hart Lane jer je osjetio kako dolaskom velikih zvijezda na Santiago Bernabeu u Realu postaje sve tjesnije.

"Htio sam igrati svaku utakmicu, a u Madridu je bilo zaista puno izvanrednih igrača poput Kake i Özila. Kako bih ostao na visokoj razini trebao sam utakmice, 28 mi je godina", otkrio je Van der Vaart razlog odlaska iz Reala.

Upravo zbog takvog raspleta Nizozemac će u susretima s madridskim klubom imati i motiv više. "Sretan sam što se vraćam u Madrid, siguran sam da će to biti dobra utakmica", dodao je.

Spursi u Madridu gostuju 5. aprila,a uzvratna utakmica na White Hart Laneu igra se osam dana kasnije.

Berlusconi ne odustaje od Kake


Predsjednik Milana, Silvio Berlusconi ne odustaje u namjeri da se Kaka vrati na San Siro.Pored Ricarda Kake,u mislima Silvija Berlusconija pored Ricarda Kake je još jedan mladi fudbalski talenat iz River Platea, pišu mediji.

Tim Milana želi da pojača sredinu terena za sledeću sezonu, ali kako stvari stoje, neće se lako doći do odluke o tome ko će stići na San Siro.Mediji u Italiji javljaju da je vlasnik kluba Silvio Berlusconi odlučan da u Milan vrati Brazilca iz redova Real Madrida, Kaku koji nikako da dobije pravu šansu u kraljevskom klubu.

Iako su iz Milana poručili da ga čekaju raširenih ruku, fitnes i spremnost Brazilca se dovode u pitanje.Sigurno je da Real ne bi dozvolio da Kaka tek tako napusti klub i vjerovatno bi željeli da povrate bar dio ogromnog novca koji su u njega uložili a koji im se do sada definitivno nije isplatio.

utorak, 29. ožujka 2011.

Pipita je spreman već za Sporting

Iako se očekivao nešto duži oporavak Gonzalo Higuain svakim danom je bliži oporavku.

Početkom godine Higuain je imao problema sa hernijom zbog koje je morao na operaciju koja ga je na duže vrijeme udaljila sa terena. Tada se smatralo da će biti odsutan sa terena do 20. Aprila.

Ipak Higuain bi mogao nastupiti već za vikend protiv Sportinga ukoliko to kole ne bude otkazano. Higuain se dakle oporavio tri sedmice prije nego što se očekivalo i već je odradio jedan puni trening i da li će nastupiti odlučiti će Mourinho.

Ipak se njegov nastup ne očekuje jer je Benzema u velikoj formi a Higuain nakon duge pauze ne bi trebao rizikovati odmah i nastupiti iako on željno iščekuje povratak na teren.

VDV:Mourinho i Redknapp su isti


Prije nekoliko dana nizozemski nogometaš Rafael Van der Vaart dao je do znanja da mu nije previše ugodno u Tottenhamu, odnosno, izrazio je ljutnju što ga u gotovo svakoj utakmici trener Redknapp mijenja.

Ipak, samo nekoliko dana kasnije, VDV se korigirao, te je uglavnom biranim riječima pričao o svom nadređenom.

"Naš trener Harry Redknapp je jednim dijelom vrlo sličan Joseu Mourinhu, za kojeg mislim da je najbolji na svijetu. Naime, Redknapp na sjajan način utjelovljuje grupu nogometaša koju trenira, te na pravi način učini to da jednostavno morate pobjeđivati za njega. Isti takav je Mourinho",
rekao je 28-godišnji Van der Vaart, te usput najavio četvrtfinalne oglede Lige prvaka protiv madridskog Reala:

"Osobno mi je drago što se vraćam u Madrid. Lijepo je bilo tamo igrati, volim kako nogometu pristupa taj klub. Definitivno će biti lijepo igrati na Santiago Bernabeu".

VDV:Rado bih se vratio u Real


Van der Vaart je šokirao sve u Tottenhamu kada je priznao da bi se volio vratiti u Real Madrid nakon što je sedam mjeseci proveo na White Hart Laneu.

Iako Spursi imaju velike šanse da i sljedeće sezone nastupaju u Ligi prvaka Van der Vaart kaže da bi se rado vratio u Madrid, ponajviše zbog porodice. U London je došao prošlog ljeta za osam miliona funti.

"Mali Damian je najvažnija stvar u mom životu. Priča španjolski i engleski. Uvijek me pita zašto ne bi imali bazen, ali ovdje nema sunca. Nije isto kao u Madridu",
rekao je VDV dodavši:

"Igrao sam u svojoj zemlji, Njemačkoj, Španjolskoj, sada u Engleskoj, ali Bernabeu je jedinstven. Rado bih se vratio".

Capello:Mourinho je pokazao nepoštovanje


Italijan smatra da su neprimerene izjave Mourinha da je bio satima daleko od engleske klupe. Dodaje da mu je dovoljno da zna 100 engleskih riječi.

Selektoru Engleske, Fabiju Capellu, nije se svidela jučerašnja izjava Josea Mourinha, koji je rekao da je odbio posao na klupi engleske reprezentacije.

''Ne govorim o svojim vezama sa drugim klubovima, iz poštovanja prema drugim menadžerima. Ne volim da pričam o tome i to su moje lične tajne. Nikada vam ne bih rekao šta se stvarno desilo u mojoj karijeri.Ne znam da li je Mourinho bio meta Engleske".

''Mislim da je to ozbiljno. Svaki klub i nacionalni savez kada treba da angažuje menadžera, razgovara sa mnogo njih. To je normalno. Pitanje je na direktoru koji me je izabrao, ne na meni".

''Kada razgovaram sa igračima, oni razumeju sve što je važno za ovaj posao. Ako treba da pričam o ekonomiji ili drugim stvarima, ne mogu. Kada pričate o taktici, ne treba vam mnogo reči. Ne moram mnogo da brbljam. Maksimum 100 reči''.  

Canales:Okružen sam najboljim igračima svijeta


Sergio Canales razgovorao je sa medijima poslije treninga.On je rekao da je okružen najboljim igračima svijeta.

"Ovo je teška godina za mene ali sam srećan zato što sam naučio dosta stvari.S vremenom ova godina će postati dobra za mene".

"Motiviran sam za rad sa svojim saigračima,Mourinhom i ovim osobljem.Ja učim mnogo uz ove igrače i postajem zreliji".

"Okružen sam najboljim igračima svijeta.Ovo je velika ekipa i teško je igrati ovdje.Moramo se koncentrisati na Sporting a ne na sljedeću sezonu.Naš cilj je da pobjedimo u narednim utakmicama.Ja ću nastaviti da se trudim".

"Higuain je u top formi i svaka bi ekipa sad poželjela.On je mogao napustiti klub krajem prošle godine da je htjeo". 

Mourinho želi ostati što duže



Jose Mourinho želi ostati što je duže moguće u Realu.


Mourinho je u intervjuu za Veo7 TV rekao da želi ostati u Realu a onda otići u Englesku.


"Važno je da je vašim igračima bitna svaka utakmica,bitna im je svaka pobjeda.To je velikim dijelom do trenera ekipe i pristupa igračima.Oni su kao moja velika porodica a ja sam njihov vođa koji ih štiti."

"Nije bitno koja će se utakmica protiv Barcelone igrat prva u svakom slučaju rezultat prve utakmice neće sigurno utjecati na drugu.Mi igramo tako da je svaki meč za sebe i za sve se podjednako dobro pripremamo."

"Želim ostati u Realu još mnogo godina a to bi značilo da su ljudi ovdje zadovoljni sa mnom.Poslije toga bih se želio vratiti u Englesku a prije završetka karijere i u portugalsku reprezentaciju".

Kaka zadovoljan stanjem lijevog koljena


Ricardo Kaka zadovoljan je stanjem lijevog koljena.

Realov Brazilac,Ricardo Kaka muči se sa ozljedama otkako je došao u klub.To je razlog pada njegove forme.Kaka najavljuje da će se uskoro vratiti na terene.

"Ovo je vrlo bitna sedmica za mene i moje koljeno.Nadam se da će sve biti u redu",-napisao je Kaka na Twitteru.

Iako je povezan sa prelaskom u Chelsea Kaka trenuntno razmišlja o Realu.

"Bliži se završnica sezone.Nadam se da ću pomoći svom klubu dobrim igrama".

Navijači žele Llorentea


Navijači Reala u klubu bi voljeli vidjeti Fernanda Llorentea.

Navijači Reala glasali su za Llorentea u anketi španjolskog lista Marca koja je glasila:Koga biste voljeli vidjeti u Realu?.Španjolac se nalazi na prvom mjestu u anketi.

Za Llorentea je glasalo 70 % navijača,drugi je bio napadač Villarreala Borja Vallero a treći kapiten Arsenala Cesc Fabregas.Navijači Reala očigledno ne žele napadača gradskog rivala Atletica,Sergia Aguera u klubu.

ponedjeljak, 28. ožujka 2011.

Marcelo propušta Sporting


Realov Brazilac Marcelo ne može igrati protiv Sportinga.

Marcelo je spreman ali zbog obaveza će propustiti duel sa Sportingom.On će najvjerovatnije propustiti utakmicu sa Sporting Gijonom, zbog ozljede koju je zadobio na treningu brazilske reprezentacije, u duelu sa Renatom Augustom.
Brazilac je prošao liječničke preglede u Madridu i definitivno su ustanovili da nije slomio rebro.Al unatoč tome i dalje osjeća bol.Upala je manja ali se redi o jako neugodnoj ozljedi zbog koje će Brazilac narednu utakmicu odmarati kako bi spremniji dočekao utakmicu četvrtfinala Lige prvaka sa Tottenhamom.



VDV:Slavit ću gol ako ga postignem


Van der Vaart je rekao da će slaviti gol ako ga postigne.

Bivši igrač Reala rekao je da će slaviti gol ako ga postigne svom bivšem klubu.Nizozemac sa Tottenhamom igra u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Reala.

"Želio sam igrati svaku utakmicu no Real ima dosta dobrih igrača i to nije bilo moguće.Imam 28 godina i da bih dobro igrao potrebne su mi utakmice.Zbog toga sam napustio Madrid".

"Osjećao sam se vrlo loše kad sam odlazio jer sam igrao u najboljem klubu na svijetu.Imam dobre odnose s ljudima u Realu i volim tamošnje ljude.Ja nisam otišao poput Sneijdera.On je ljut na klub jer je želio ostati".

"Sretan sam zbog povratka u Madrid.Slavit ću gol ako ga postignem ali sa poštovanjem".

Rosell ne želi Mourinha u Barceloni


Sandro Rosell ne želi Mourinha u Barceloni.

Predsjednik sportskog društva Barcelone,Sandro Rosell rekao je da ne želi Josea Mourinha u Barceloni.Rosell hvali Pepa Guardiolu.

"Nikada ne bih doveo Mourinha u Barcelonu.Za mene je Guardiola najbolji trener u povijesti Barcelone",-izjavio je Rosell.

Mourinho hvali Benzemu


Jose Mourinho hvali Karima Benzemu.

Mourinho kaže da Benzema igra sjajno u poslednjim utakmicama Reala.Iako je bio u mogućnosti da napusti klub i nije bio u formi Francuz se u zadnjim utakmicama Real pokazao kao odličan napadač.Postigao jepet golova u poslednjih pet utakmica Reala.

"Bolje igra jer ima zahtjevnog trenera koji od njega traži drugačiji stav za vrijeme utakmica i treninga",-rekao je Mourinho.

Ronaldo trenira sedam sati dnevno


Cristiano Ronaldo trenira sedam sati dnevno.

Cristiano Ronaldo trenira sedam sati dnevno da bi bio spreman za duel sa Tottenhamom.Portugalac se trenuntno oporavlja od ozljede koju je zadobio 19.martu madridskom derbiju.Zbog ove ozljede Ronaldo nije u mogućnosti da pomogne reprezentaciji Portugala protiv Finske i Češke.

Prema pisanju španjolskog lista AS Ronaldo trenira i do sedam sati dnevno da bi bio spreman za duel sa Tottenhamom u Ligi prvaka.Utakmica se igra 5.aprila na Santiago Bernabeu a domaćin je Real.

Khedira hvali Ozila


Sami Khedira hvali Mesuta Ozila.

Sami Khedira hvali Mesuta Ozila.Khedira kaže da Ozil naporno radi da bi bio najbolji na svijetu.

"Poznajem Mesuta dvije godine i znam kako razmišlja.Radi naporno i daje maksimum na terenu da bi postao najbolji igrač svijeta.Pritisak medija ne utječe na njega jer on voli igrati nogomet".

"Trenutno sam jako sretan.Ne privlačim pažnju medija kao Mesut i Cristiano jer sam drugačiji tip igrača.Međutim,to mi nije uopšte bitno".

nedjelja, 27. ožujka 2011.

Real ponovo u trci za sva tri trofeja nakon jedanaest godina


Jedanaest je godina prošlo otkad je Real Madrid u ovoj fazi sezone u utrci za sva tri naslova.

Zadnji put je to bilo sezone 1999/2000 kada je Real Madrid u ovoj fazi izborio polufinale kupa,ali bili su i 6 bodova u minusu za deportivom,dok je u ligi prvaka ima duel sa Manchester United.Na kraju sezone su osvojili osmi od ukupno devet naslova Lige prvaka.

Trenutno je Real finalist Kupa kralja,te ce se boriti protiv barcelone za naslov,u prvenstvu devet kola prije kraja za vodečom Barcelonom zaostaje pet bodova,dok u ligi prvaka igraju protiv totenhama.

Adan: Mourinho nam je pomogao da se razvijemo kao profesionalci

Drugi golman tima koji se dokazao u utakmici protiv Espanyola  imao je samo riječi pohvale za Mourinha.

23-godišnji golman je vrlo zahvalan igrač jer je prihvatio Ikera kao nekog od koga može da uči i posvetio se predanoim radu u klubu. O klubu i treneru izjavio je sljedeče:

"Ja sam u klubu dug niz godina i doživio sam mnogo toga ovdje. Nakon toliko uloženog truda i odricanja ovdje namjeravam uživati kao igrač ovog kluba.

Jose Mourinho nam je pomogao svima da se razvijemo kao profesionalci i zbog toga ga svi poštujemo.
On naporno radi i osvojio je titule gdje god je bio pa je očito da je neko koga treba poštovat.
Stalno pokazuje da ima povjerenja u nas igrače. On čini da se osječamo važnim što je krucijalno za momčad kao što je Real Madrid. 

Adan je odgovorio i na pitanje o finalu kupa protiv Barce:

"To će biti velika utakmica. Na početku sezone svi smo htjeli zaista doći do završnice i sada smo tamo napornim radom i zalaganjem. Malo po malo vratili smo Real Madrid nazad na vrh, gdje i pripada. Osim što igramo finale kupa imamo dobre šanse i u ligi i LP.

O prolasku u četvrt finale LP Adan je izjavio sljedeče:

"Da, momčad je izgubila samopouzdanje nakon što dugi niz godina nismo prošli osminu ali ove sezone ta barijera je slomljena i  sada smo uvjereni da možemo do finala i da možemo pobijediti tu.

petak, 25. ožujka 2011.

Adebayor:"Neću igrati za Togo"


Iako je bio uključen na širi popis 23 reprezentativca za kvalifikacijski dvoboj za Afrički kup nacija kod Malija, Emmanuel Adebayor ipak se ne vraća u nacionalni sastav Togoa.

U četvrtak su iz togoanskoga nogometnog saveza brisali napadača Real Madrida s konačnog popisa 18 nogometaša koji će ovog vikenda igrati protiv Malija.

"Nikome nisam obećao da ću igrati tu utakmicu. Da sam imao namjeru, ne bih sad bio u Madridu. Ostajem ovdje trenirati. Ne idem nikuda", rekao je 27-godišnji napadač koji se iz reprezentacije povukao nakon terorističkog napada na bus s togoanskim reprezentativcima tokom Afričkog kupa nacija u Obali Slonovače u januaru prošle godine, prilikom kojeg su život izgubila dvojica članova stručnog štaba i vozač autobusa.

Lass sretan u Realu


Lassana Diarra je sretan u Real Madridu.

Lass je pričao jutros na press konferenciji.On je rekao da želi pomoći ekipi i da je sretan u Realu..

"Imamo težak raspored u aprilu.April će biti pravi test za nas i mi želimo promjeniti našu situaciju sa Barcelonom".

"Ja sam vrlo sretan u Realu.Nemam probleme ni sa kim i želim pomoći ekipi u osvajanju titula".

"Uvijek je teško igrati protiv Barcelone ali mi ćemo ih morati pobjediti u finalu Kupa kralja".

"Higuain je dobro.On je vrlo dobar igrač i nadam se da će se vratiti što prije.On je jako bitan za ekipu".

"Možemo osvojiti titule i borit ćemo se za njih".

"Ovdje sam već duže vrijeme tako da razumijem španjolski jezik".

Marcelo:Mourinho nam podiže moral


Marcelo je rekao da Mourinho podiže moral ekipi Reala.

Marcelo je kao i većina Madridista pozvan u reprezentaciju.Njegov Brazil igra prijateljsku utakmicu sa Škotskom. Na jednom treningu pohvalio svog klupskog trenera,Josea Mourinha.

"Mourinho nam podiže moral i pomaže svima",izjavio je lijevi bek Reala na kraju jednog treninga brazilske reprezentacije.

Također je napomenuo da je za igrače važno povjerenje koje im ukazuje trener.Marcelo je rekao da će biti teško stići Barcelonu ali on vjeruje u sebe i svoje saigrače.On je također pričao o finalu Kupa i rekao je da ima još dosta vremena do toga ali da će se igrači potruditi da to bude dobra utakmica za navijače.Brazilac se nada da će ponovo postići gol u Ligi prvaka a o utakmici protiv Tottenhama je rekao da će biti teška.

Canales: Mogao sam u Englesku u Januaru

Mladi španjolac Sergio Canales izjavi je da je mogao zamjeniti Španjolsku Engleskom u Januaru, no da se želi ovdje dokazati.

"Tijekom Januara imao sam mogučnost da odem u Englesku, no to sam odbio jer se želim ovdje dokazati i pokazati svima da nisam promašena investicija. Želim igrati dobro i vratiti klubu ukazano povjerenje u mene."

"Nisam požalio zbog prelaska u Real iako sam znao da neće biti lako. Nije lijepo kad nisi u postavi no želim na terenu pokazati svoju kvalitetu."

Canales je za Real upisao 7 nastupa u La Ligi, a od toga je 6 puta ušao sa klupe, i još nije zabio u La Ligi za Real.

četvrtak, 24. ožujka 2011.

Iker: "Samo titula će učiniti ovu sezonu uspješnom"

Real Madridov čuvar mreže, Iker Casillas je izjavio da je sezona zadovoljavajuća samo ako je osvojena neka titula.

"Zasada, rekao bih da je ova sezona 9/10. Bit će 10/10 ako osvojimo neku titulu", izjavio je za Marcu.

Španjolac je također prokomentirao sljedećeg protivnika u Ligi Prvaka, engleskog prvoligaša Tottenhama:

"Ne vjerujem im. Zašto? Zato što su odlična ekipa koja je u stanju svakog pobijediti. Izbacili su Milan i zbog toga ih poštujemo."

Na pitanje koju bi ocjenu dao Mourinho odgovorio je:

"10/10. Njegovi rezultati govore umjesto njega."

Granero: Igrači žele da Mourinho ostane

Veznjak madridskog Reala Esteban Granero vjeruje da će potrugalski trener ostati u Realu narednih godina.

"Special One" je u srijedu digao medije na noge izjavom da će njegov sljedeći posao biti u Premier Ligi jer ima ondje nedovršena posla.

"Svi smo uvjereni da će Mourinho ostati, svi to želimo. Siguran sam da je sretan tu i da će ostati ovdje u narednim godinama koje ćemo učiniti uspješnima."

Granero je također prokomentirao nadolazeće utakmice s Barcelonom:

"Kalendar kaže da ćemo igrati 2 utakmice u manje od tjedan dana protiv Barcelone i naša je dužnost da učinimo sve da pobijedimo u obje utakmice. To će biti odlučujuće utakmice u 2 vrlo važna natjecanja. To može biti dobro vrijeme da okrenemo stvari u našu korist. No, nema još potrebe razgovarati o tome jer imamo još važnih utakmica prije Barcelone."

Podsjetimo, Real će zaigrati s Barcelonom u La Ligi 17. 4. 2011., samo 3 dana prije finala Copa del Reya protiv iste momčadi.

Pato: "Kaka je više nego dobrodošao u Milanu"

Kakina prva sezona u Realu nije bila kakvom se očekivala, a nakon dolaska Mesuta Ozila i nove ozljede, stvari ne stoje najbolje za njega.

"Volio bih vidjeti Kaku u Milanu. Svi bismo ga dočekali otvorenih ruku ukoliko se odluči vratiti nazad.", izjavio je Pato

Kaka je u Milanu proveo 6 sezona prije transfera u madridski Real 2009 godine. U zadnjih 18 mjeseci u Milanu, izgradio je sjajan odnos sa 21-godišnjim Patom. U zadnje vrijeme su se ponovo počele pojavljivati špekulacije o Kakinom odlasku sa Bernabeua, i sve više se spominje Milan kao njegovo buduće odredište.

U Realu zasad nema mjesta za njega, Mesut Ozil igra fantastično, a tu je također mladi Sergio Canales koji čeka na svoju priliku, no nakon ozljede stvari se lako mogu promjeniti i Kaka može postati važna karika u redovima Blancosa.

Krkić: "Benzema je savršen primjer kako se stvari mjenjaju"

Bojan Krkić se nada kako će proživjeti isti uspon u Barceloni kao Karim Benzema u Realu.

Benzema je bio na izlaznim vratima Reala, no povreda Higuaina je čelnike Kraljevskog kluba dovela u situaciju da im ostaje samo 1 napadač, pa je Benz ostao. Sad smo svi svjedoci njegovih odličnih igara.

"Benzemin uspon me motivira. Bio je blizu odlaska, no sad je dokazao da je odličan napadač. To mi daje snagu da i ja mogu učiniti isto. Uvjek sam zabijao mnogo golova i želim tako nastaviti."

20-godišnjak je zabio 25 golova u 100 ligaških utakmica za Barcelonu, no u zadnje vrijeme stvari ne stoje baš dobro za njega.

srijeda, 23. ožujka 2011.

Mourinho:Real Madrid je moja najbliža budućnost


Mourinho je rekao da je Real Madrid njegova najbliža budućnost.

Jose Mourinho dao je intervju na predstavljanju videa u nogometnom kampu za djecu.Trener Real Madrida razgovorao je sa medijima nakon prezentacije.
  
"Mi trenutno ne treniramo puno jer imamo samo pet prvotimaca na raspolaganju.Pauza u ligi je teška za mene jer volim igrati utakmice".

"2.aprila Federacija lige želi pauzirati ligu.Mi profesionalci ćemo učiniti sve jer znamo da trebamo odigrati 38 utakmica bez pauza.Čekamo na konačnu odluku,bez puno uzbuđenja".

"Cristiano je putovao u Portugal kako bi se medicinski tim  te reprezenatcije uvjerio da je ozljeđen.Nadamo se da će oporaviti do utakmice sa Tottenhamom".

"Higuain je igrao trening utakmicu sa Castillom.Igrao je dva puta po 30 minuta.Nije još u formi ali hoda.Ne znam da li će se vratiti protiv Sportinga ali će se vratiti uskoro.Njegov povratak će biti jako važan za tim".

"Želim otići u Englesku jednog dana ali imam još tri godine ugovora sa Realom.Real Madrid je moja najbliža budućnost".

Higuain trenirao sa timom


Higuain je trenirao sa timom.

Dobre vijesti za Josea Mourinha i Real Madrid.Gonzalo Higuain je trenirao sa timom danas na Valdebebasu.Trening je bio zatvoren za medije.Higuain je ovim dokazao da je njegov oporavak u punom tijeku.

Jose Mourinho potvrdio je Higuainov oporavak riječima:

"Higuain je danas igrao sa Castillom 60 minuta.Igrao je dva puta po 30 minuta a što je najvažnije normalno hoda.Hoće li biti spreman za Sporting?Ne znam,ali će biti spreman uskoro".

Sve je vjerovatnije da će Higuain moći pomoći Real Madridu 20.aprila protiv Barcelone u finalu Kupa kralja. 

Ozil želi biti najbolji na svijetu


Mesut Ozil,ove sezone najvažniji igrač Real Madrida rekao je da je njegov cilj da postane najbolji igrač  na svijetu i da je na dobrom putu da to i učini.

Njemački internacionalac rekao je da želi postati najbolji igrač svijeta i da je uvjeren da je na dobrom putu da to postigne.
  
"Cilj mi je da postanem najbolji igrač svijeta i na dobrom sam putu da to učinim",rekao je Ozil na press konferenciji koja se održala danas.

Ozil je također dobar u Realu i kaže da mu je sada lakše jer je bolji.

"Drago mi je što igram za Real.Stvari teku jako dobro i ja treniram naporno",rekao je veznjak.

"Ja uživam na terenu.Trener mi vjeruje i pruža mi šanse,što je jako bitno",rekao je on.

Ozil sa Njemačkom igra u kvalifikacijama za Euro 2012 protiv Kazakstana.Playmaker je rekao da će se tim potruditi da odigra dobru utakmicu i osvoji sva tri boda.

Ozil je također rekao da je u dobrim odnosima sa svim igračima Real Madrida..

Mourinho:Vratit ću se u Englesku


Jose Mourinho je rekao da će se vratiti u Englesku.

Jose Mourinho nije zaboravio Engelsku.Kako tvrdi Daily Mirror Mourinho je juče kada je bio u posjeti Londonu rekao da će njegov sljedeći klub biti engleski.

Trener Reala je na gali Football Extravaganza koja se održala u hotelu Grovener rekao da je Engelska posebno mjesto za trenera i da će njegov sljedeći klub biti engelski.Portugalac je također rekao da je dok je trenirao Chelsea uživao u karijeri.

"Iako imam tri godine ugovora s Realom,Engelska je posebna.Razgovorat ću sa mojim agentom".

Higuan spreman za finale Kupa?


Gonzalo Higuian će možda biti spreman za finale Kupa kralja.

Gonzalo Higuain će možda biti spreman za finale Kupa kralja koje Real igra 20.aprila protiv Barcelone na Mestalli.Argentinac trenira svaki dan odvojeno od saigrača kako bi se što prije vratio na teren.

Za Higuaina će utakmica na Mestalli biti posebna.On je operisan 11.januara u New Yorku i četiri mjeseca se nije bavio nogometom.Trenirao je kod kuće i Valdebebasu,odvojeno od ostalih igrača Reala.Drugog marta je Higuainu bilo lakše i trenirao je sa loptom.Od tada Higuainov oporavak napreduje.Pipita se polako oporavlja,iz dana u dan.Hoće li igrati?Sigurno,hoće početkom maja.

Higuain bi se mogao vratiti i ranije protiv Barcelone.U poslednjoj utakmici ova dva tima nije bilo Higuaina što je možda bio i razlog Realovog poraza od 5-0.Higuain se ozljedio na utakmici protiv Athletic Bilbaa a od tada počinje noćna mora za Argentinca,koja se polako završava.

Adebayor ponovo u reprezentaciji


Adebayor se ponovo vraća u reprezentaciju.

Adebayor se vraća u reprezentaciju Togoa.On će nastupati za Togo u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 2012.godine.

Adeabyor se odlučio vratiti iako je najavio povlačenje iz reprezentacije kada su Togo napali teroristi a dvojica njegovih sunarodnjaka su bila ubijena.Togoanac je i na svojim web stranicama najavio povlačenje.Sada se želi vratiti unatoč tom nemilom događaju.

Adebayor je za Togo odigrao 38 utakmica i postigao 16 golova.

Nadal posjetio akademiju


Rafael Nadal je posjetio akademiju Real Madrida.

Španjolski teniser Rafael Nadal posjetio je akademiju Real Madrida u Bogoti.Njemu se pridružio njegov veliki prijatelj ali i suparnik na teniskim turnirima,Novak Đoković.Oni su poslije egzebicionog meča u Indian Welsu odletjeli u Kolumbiju u grad Bogotu i posjetili akadademiju Real Madrida.

Španjolskom teniseru ovo je bio prvi događaj na kojem prisustvuje kao počasni član Real Madrida.On je i pored puno obaveza uspio naći vremena da djeci koja pohađaju akademiju podjeli autograme.Nadal je prošle godine bio specijalni gost na Bernabeu kada je Real Madrid igrao u Ligi prvaka protiv Ajaxa.

Adebayoru nedostaje Arsenal


Adebayoru nedostaje Arsenal.

Sada napadač Reala,Emmanuel Adebayor prisjeća se starih dana provedenih u Arsenalu.Tada je Togoanac bio bolji napadač nego danas.

"Arsenal je nešto posebno.Kada sam stigao u klub tu su bili Van Persie i Henry uz koje sam se razvio kao igrač.Ubrzo sam postao glavni napadač ekipe i igrali smo jako uspješno".

Adeabyor hvali i svog bvišeg trenera,Arsena Wengera.

"Wenger me je naučio da na vrijeme dolazim na treninge i da budem profesionalac na terenu i van njega".

Frustracija koju je osjetio kada je napustio klub mogla se osjetiti na utakmici kada je poslije postignutog gola pretrčao čitav teren da bi pozdravio navijače.

"Još kao malo sam sanjao da obučem dres Arsenala.Mislio sam da ću tamo završiti karijeru i bio sam potpuno tužan kada sam napustio klub.Obožavam Arsenal".

Adebayor je iz Arsenala prešao u City za 25 miliona  funti a prethodno je u dresu tobdžija postigao 46 golova na 105 utakmica.Adebayor je trenutno član Real Madrida ali u poslednje vrijeme bolji napadač od njega je Francuz Karim Benzema .

utorak, 22. ožujka 2011.

El Fenomeno: Real Madrid ispred svih

Legenda svjetskog nogometa i veliki igrač Reala pričao je o svojoj karijeri.

Nakon što je Brazilac došao u mirovinu odlučio je posjetiti Evropu na nekoliko dana i također i Bernabe stadion te je i pričao o Barceloni, Realu,Guardioli i Mourinhu.


Brazilac je na upit u tome koji klub više preferira od Reala i Barce bez mnogo razmišljanja odgovorio da je Real Madrid klub u koji bi se želio i sada vratiti da je 10 godina mlađi.
Poznato je da je Ronaldo jednu sezonu igrao za Barcelonu a zatim je nakon Intera došao u Madrid 2002 godina sve do 200 godine kada odlazi iz kluba.

"Bio sam u Barci samo jednu godinu i i bilo je spektakularno ali sam zbog loših uvjeta morao napustiti klub i pridružiti se Interu. Ipak Real Madrid je klub za koji imam samo najveće poštovanje.
Iako bi bilo lijepo igrati sada sa Mesijem u Barceloni. Biram Real jer sam imao veliku karijeru tu.

Poznajem dobro Rosela(bivši predsjednik Barce) i on je moj prijatelj ali imam snažniji odnos sa Florentinom i uvijek bih njega birao od njih dvojice.

Mourinha poznajem jer je radio kao pomočnik u Barci i on je sjajna osoba." 

Caparros:Llorente se ne bi uklopio u ekipu Reala


Trener Athletica,Joaquin Caparros rekao je da se Fernando Llorente ne bi uklopio u ekipu Reala.

Odavno je poznato da je Fernando Llorente želja Real Madrida.Međutim,trener Athletica Joaquin Caparros je rekao da se Španjolac ne bi uklopio u ekipu kraljevskog kluba.


"Ja mislim da se Llorente ne bi uklopio u ekipu Reala.On je klasična "devetka" i njemu ne odgovara Realov stil igre.Ne vjerujem da bi Real dao 40 miliona evra za njega a sve te glasine koje ga povezuju s Realom ne utiču na njega jer je miran momak i ne obraća pažnju na glasine".