srijeda, 13. travnja 2011.

Najava:Tottenham-Real Madrid

Real na White Hart Laneu brani prednost od četiri gola protiv Tottenhama.Utakmica počinje u 20:45 časova a sudit će je Ramirez Dominguez.
 

I dok je većina Tottenhamovih igrača nakon nokauta na Santiago Bernabeu iz čiste kurtoazije govorila kako se nada čudu u uzvratu, vjerojatno jedini koji u njega istinski vjeruje, jest Gareth Bale: "Nisam prestao vjerovati da ih možemo nokautirati. Recept je vrlo jednostavan - moramo zaustaviti njihove najbolje igrače i paralelno s tim zabijati pogotke", optimistično će Bale, koji u prvoj utakmici nije odigrao impresivnu partiju.

Za razliku od prvog susreta, Redknappu i Mourinhu za današnji dvoboj nisu glavni savjetnici za sastavljanje momčadi bili liječnici, pa je za očekivati da će obje ekipe istrčati na teren u najboljem sastavu. U nedostatku suspendovanog Petera Croucha Redknapp će vjerojatno opet krenuti u sistemu 4-2-3-1, s tim da će ofenzivni trojac Lennon - Van der Vaart - Bale biti puno bliže golu nego u prvom dvoboju, kad ih je limitiralo isključenje prvog napadača. U bitci za samu sredinu terena na jednoj će se strani naći Modrić i Huddlestone a na drugoj Xabi Alonso i Sami Khedira.

Koliko god iz Tottenhama se hrabrili i razbacivali izjavama da će Realu napraviti isto što i Interu, jasno je da je njima ova sezona poslužila isključivo kao sticanje iskustva u najačem klupskom natjecanju svijeta. Do ove faze Spursi su uspjeli dogurati samo jednom, a Real 27. Posljednji Realov trijumf u Ligi prvaka nad engleskim klubom dogodio se sezone 2002/03 kada su s ukupnih 6:5 bili bolji od Manchester Uniteda. Njihov ukupan skor protiv gostiju iz Engleske je četiri pobjede, četiri remija i dva poraza.

Mourinho je trenirajući Chelsea triput slavio u gostima kod Tottenhama, a ukoliko večeras Real ispadne velikom Joseu ovo bi bio najveći poraz u karijeri, veća i od Clasica iz novebra, kada ih je Barca pregazila 5:0. No, u takav scenarij malo tko vjeruje i prije je vjerojatno da će Mourinho i peti put kao pobjednik izaći u polufinale.


Mogući sastavi:

Tottenham:Gomes;Ćorluka,Dawson,Gallas,Ekotto;Sandro,Modrić,Lennon,Van der Vaart,Bale;Pavlyuchenko.

Real Madrid:Casillas;Arbeloa,Garay,Carvalho,Marcelo;Khedira,Xabi Alonso,Ozil,Kaka,Ronaldo;Adebayor.

Nema komentara:

Objavi komentar