utorak, 5. travnja 2011.

Najava: Tottenham - Real Madrid

Večeras Real Madrid ima veliku priliku da nakon nekoliko godina odsustovanja prisustvuje završnici LP.

Put Real Madrida do Tottenhema je krenuo preko Lyona u osmini finala kojeg je Real eliminisao rezultatom 4:1 i prošao dalje kao jedan od glavnih konkurenata za osvajanje same titule LP. Real Madrid je do sada ostvario četiri pobjede i zabio je 11 golova dok nisu primili ni jedan kod kuće. Mourinho je također u dosadašnjih pet susreta sa trenerom Totenhema ostvario isto toliko pobjeda dok je bio u Engleskoj.
Svi očekuju da će Real ići na pobjedu u večerašnjem susretu da opravda poraz za vikend. Dobra vijest za Real jeste povratak Ronalda i Marcela na teren kao i Alonsa koji nije nastupio za vikend.

Sastav:
Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Arbeloa; Alonso, Khedira; Di Maria, Oezil, Ronaldo; Adebayor.

Tottenham je do Reala došao pobjedom nad Milanom ukupnim skorom od 1:0 u dvije utakmicei nada se da može otići i dalje. Ovo je već sada najveći uspijeh ovog kluba u LP ikada. Totenham će se uzdati u mogučnosti Balea koji će nastupiti te  brzonogog Lenona kao i visokog Croucha. U Totenhemu igraju dva bivša igrača Real Madrida a to su Van Der Vaart i Woodgate.

Sastav:
Gomes; Corluka, Dawson, Bassong, Assou-Ekotto; Lennon, Sandro, Modric, Bale; Van der Vaart; Crouch.

Real Madrid i Totenham nikada nisu nastupili jedni protiv drugih u LP ali su se ipak sastali u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa Uefa kada je Real u Londonu pobijedio sa 1:0 a kod kuće igrao neriješeno i prošao dalje.

Nema komentara:

Objavi komentar