srijeda, 6. travnja 2011.

Izvještaj:Real Madrid 4 Tottenham 0


U prvoj utakmici 1/4 finala Lige prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu demolirao Tottenham rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac bio je Adebayor, a po jedan gol postigli su Di Maria i Cristiano Ronaldo.


Tottenham nije stigao skoro ni dotaknuti loptu, a Real je već imao prednost. Igrala se četvrta minuta, kada je Emmanuel Adebayor iskoristio svoju visinu i matirao Gomes. Mesut Ozil je centrirao iz kornera s desne strane, Togoanac nadskočio Jermainea Jenasa i glavom zatresao mrežu gostujućeg sastava. Luka Modrić je pokušao sa gol-crte spasiti, no lopta je ipak završila unutar gola.
 

I prije postignutog gola Real je imao dva pokušaja. Oba puta je Cristiano Ronaldo, koji je bio upitan za ovu utakmicu, pucao iz daljine, no oba puta pored gola Gomesa. U osmoj minuti Spursi su uzvratili. Rafael van der Vaart je izveo korner, ali Peter Crouch ne uspijeva loptu zahvatiti glavom. Usput je faulirao Sergija Ramosa i zaradio prvi žuti karton.
 

U 15. minuti Crouch je uklizao Marcelu, a sudija Felix Brych je engleskom reprezentativcu pokazao put u svlačionicu. Bez jedinog napadača Tottenham je odigrao preostalih pola sata prvog dijela. Mogli su gosti iz Londona i sa igračem manje doći do poravnanja.

Michael Dawson je u 29. minuti sjajno proigrao Garetha Balea na lijevom krilu, Velšanin se sjurio u šesnaesterac Reala i onda lijevom nogom zatresao vanjski dio mreže. Nije ni mogao bolje jer je pored sebe imao Sergia Ramosa i Pepea.

Tri minute kasnije nova šansa na suprotnoj strani. Marcelo je ubacio s lijeve strane, potom Sergio Ramos vraća loptu, a Adebayor zamalo ostaje kratak. U 36. minuti Pepe je zaradio žuti karton zbog kojeg će propustiti uzvrat na White Hart Laneu.

U finišu prvog dijela Michaela Dawsona lopta pogađa u ruku u šesnaestercu Tottenhama, no Brych se nije oglasio. 


Harry Redknapp, menadžer Tottenhama, odmah na početku drugog dijela vrši izmjenu. Umjesto Van der Vaarta u igru šalje Jermainea Defoa. Topovski udarac Ronalda u 49. minuti sa ruba šesnaesterca, ali je lopta okrznula Gomesovu lijevu stativu.

U nastavku je Real imao puno više loptu u svojim nogama, te se radnja sve češće odvijala pred golom gostiju iz Londona. Jedan od napada urodio je plodom u 57. minuti. Marcelov centaršut s lijeve strane iskoristio je visoki Adebayor i potpuno neometan glavom zatresao mrežu Gomesa koji je ostao ukopan na sredini gola.

U 66. minuti još jedna velika šansa za Kraljeve. Rezervista Lassana Diarra sjajno proigrava Adebayora, no ovaj put je Gomes bio uspješniji. Sve je bilo riješeno u 73. minuti. Angel Di Maria je dobio loptu na desnoj strani gostujućeg šesnaesterca, prošao Assoua-Ekottoa i onda fantastičnim udarcem loptu smjestio u gornji desni ugao nemoćnog Gomesa.

No, to nije bio kraj. Tri minute prije kraja utakmice rezervista Kaka je centrirao s lijeve strane, lopta "sjela" Ronaldu na desnu nogu koji sa desetak metara, malo iskosa s desne strane, uspijeva savladati Gomesa, kojem djelimično pripada krivica za ovaj gol.

Domaći nogometaši uputili su 30-ak udaraca ka golu Tottenhama, što je dovoljan pokazatelj stanja na terenu. U svim segmentima igre Real je nadjačao goste iz Londona od kojih se puno očekivalo.

Nema komentara:

Objavi komentar