subota, 16. travnja 2011.

El Clasico

Večeras u 22 sata će početi najveća utakmica u nogometnom svijetu a pobjednik može biti samo jedan.

Po svemu ovaj duel dva rivala je drugačiji od drugih. Ova dva kluba su najuspješnija u Španiji i među najuspješnijim u svijetu. Ovo je sudar dvije škole, dvije kulture, dva okršaja velikih rivala kroz povijest i rivalitet koji prelazi nogometne granice. Jednom riječju ovo je borba za prevlast i za moć.

Dva giganta čije bogatsvo je enormno ukrstit će koplja u utakmici lige u kojoj ipak Barca vodi glavnu riječ ali što ne mora ništa da znači jer na klupi kraljeva sjedi veliki Mourinho koji želi još jednom da skine skalp Barci i pokaže zašto je on The Special One.

Real je izgubio posljednjih pet susreta protiv ljutog rivala i svi igrači žele osvetu i konačan prekid crne serije. Pobjedom bi Real Madrid prišao na pet bodova zaostatka ali važnije od toga dobio bi veliko samopouzdanje pred važniju utakmicu u kupu u srijedu. Dakako da sa druge strane Barca isto tako želi pobjedu i nastavak niza.

Real Madrid:
Real Madrid je najbolji domaći tim ove sezone u ligi jer je u 15 utakmica koliko je odigrao ostvario 14 pobjeda i samo jedan poraz uz sto treba napomenuti da tada nije igralo nekoliko standardnih prvotimaca.U tim duelima Real je postigao 46 golova a primio samo njih sedam. Večeras Real može računati na povratak Pepea koji nije igrao protiv Totenhema zbog suspenzije.Benzema i Khedira su također spremni i na spisku su kao i Higuain dok jedini izostanak će upisati Ramos zbog desetog žutog kartona.

Mogući sastav: Casillas; Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo; Khedira, Alonso; Ronaldo, Ozil, Di Maria ; Adebayor.

Barcelona:
Barcelona je najbolji gostujući tim u ligi jer su upisali 13 pobjeda i dva remija van svog stadiona. Pri tome su postigli 43 gola i primili njih šest. Guardiola je izjavio da se Puyol oporavio od povrede leđa i da će nastupiti, međutim on neće moći računati na Bojana i Abidala zbog povreda kao ni na Mascerana zbog suspenzije od kartona.Zbog toga su se na spisku našli Dos Santos i Thiago.

Mogući sastav: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Xavi, Keita, Iniesta; Villa, Messi, Pedro.

Bitka za najboljeg strijelca:
Messi je trenutno najbolji strijelac lige sa 29 postignutih golova i večeras će tražiti novi pogodak da razbije jedno prokletsvo. Naime Mesi nikad nije uspio dati gol ekipi koju je vodio  Jose Mourinho i svakako da bi želio preknuti taj neslavni podatak za njega.
Sa druge strane Ronaldo ima 28 golova u ligi i želi prestići Messija u borbi za Pichicci trofej. Ali također i Ronaldo drži neslavan rekord jer nikad nije uspio dati gol Barceloni iako sjetit ćemo se da je prošle godine imao dvije 100% šanse za to. Nadamo se da će večeras taj rekord pasti u zaborav i da će Ronaldo Valdesa počastiti kojim golom na sigurno prepunom, kraljevskom stadionu Santiago Bernabeu.

Nema komentara:

Objavi komentar