utorak, 22. veljače 2011.

Izvještaj: Lyon - Real Madrid 1:1

Večeras je u okviru osmine lige prvaka Real u prvoj utakmici nokaut faze na Gerlandu remizirao sa Lyonom.

Početak utakmice se nikako nije mogao svidjati Mourinhu jer je Lyon iako je bio orjentiram isključivo na branjenje svog gola uspijevao je iz kontri da ima više prilika nego Real. Pokazivala je to i statistika šuteva u kojoj je Lyon od sedam šuteva imao pet u okvir gola a Real je imao samo dva šuta koja su išla u okvir gola.Najveca prilika ze Real je bio šut Di Marije sa distance.

Drugo poluvrijeme je počelo sjajno za Real Madrid koji je imao posjed lopte od 60% i dvije sjajne prilike za postizanje gola preko Ronalda koji iz slobodnog udarca pogadja stativu a zatim i preko Ramosa koji nakon ubačaja iz kornera pogađa prečku.

Real je nastavio sa dominacijom ali nešto je falilo da se postigne gol. Šta je falilo znao je Mourinho koji u 64. minutu iz igre vadi Adebayora koji se nije pokazao ali veliku ulogu u tome je igrala i odbrana Lyona. Umjesto njega ušao je Benzema koji je nakon samo dvadesetak sekundi provedenih na terenu iz jedne dobre akcije između njega ,Ozila i Ronalda postigao gol.

Mourinho je možda pogriješio što je odmah odlučio da počne zatvarati utakmicu izvođenjem Khedire i uvođenjem Lassane Diarre. Lyon nakon toga vrši nekoliko izmjena i među njima Pjanić, prošlogodišnji krvnik Reala. Marcelo je također ušao umjesto Ozila.

Lyon je dobio na igri a Real se povukao što mu se i osvetilo u 83. minuti kada nakon slobodnog kojeg je izveo Pjanić Realova odbrana  slabo reagirala i primila gol preko Gomisa. I nakon toga Real je izgledao pogubljen na  terenu i Lyon je prijetio al nije uspio postići gol.



Nema komentara:

Objavi komentar