ponedjeljak, 9. svibnja 2011.

Pep Guardiola: “ Nismo još ništa osvojili a Real Madrid jeste”


Nogometaši Barcelone su nakon večerašnje pobjede u gradskom derbiju protiv Espanyola došli na korak od osvajanja naslova prvaka Španije, a za taj cilj im je potreban samo jedan bod u posljednja tri kola.
 
Ostale su još tri utakmice i Barceloona ima 8 bodova prednosti nad drugoplasiranim Real Madridom.
Ali trener Katalonaca Pep Guardiola još uvijek ne razmišlja o slavlju, te je za Španski časopis Marcu izjavio : “ Po prvi put titula je jako blizu.Sada je sve na nama i mi moramo postići dobar rezultat protiv Levante-a u slijedećem meču”.
 
“Da nismo pobijedili danas, neizvjesnost bi postojala sve do posljednjeg meča to je ono što smo željeli izbjeći”.-dodao je Guardiola misleći na Realovu pobjedu od 6:2 nad Sevillom.
Guardiola je takođe podsjetio fanove da uprkos tome što su na korak od osvajanja Španske Lige,i što su u finalu LP još uvijek nisu osvojili niti jedan trofej za razliku od Reala koji je ove sezone osvojio Španski Kup.

1 komentar:

  1. Mole se igrači protivničke ekipe da ne dišu naglo pored igrača barcelone. To bi moglo prouzrokovati udarce u lice, padanje, čak i lomljenje kostiju. Ako neko slučajno kihne igrači barcelone će svi pasti kao pokošeni i doveo bi se u pitanje nastavak njihove karijere.

    OdgovoriIzbriši