petak, 13. svibnja 2011.

Ozil-Top asistent Real Madrida

Mesut Ozil je ove sezone poslužio svoje suigrače sa 24 asistencije tako da mu je ovo do sada najbolja sezona u njegovoj profesionalnoj karijeri.

Mesut Ozil je primio dosta pohvala od svakog u Realu pa tako i od Mourinha koji je rekao: "On nas je sve osvojio , i tim i navijače".Od 24 asistencije 17 ih je elitnom razredu španije (Primeri), 6 u Ligi Prvaka i 1 u Kupu Kralja. Također je za Real Madrid u službenim utakmicama ove sezone postigao i 10 golova što je svakako dobar učinak. Ozil je Realov top asistent i lider je na tablici asistenata u Ligi Prvaka, naravno za ovu sezonu.

Ozilove brojke u ovoj kampanji su bolje nego one koje je zaradio u Werderu (21 asistencija i 9 golova). Nevjerovatno je partnerstvo koje je oformio sa Cristianom Ronaldom . Njemu je asistirao čak 12 golova. Podsjetimo se da je Ronaldo prvi strijelac u Primeri sa 36 pogodaka i samo je 2 gola udaljen od rekorda koji su postigli legendarni Hugo Sanchez i Bako Zarra (po 38 golova u jednoj sezoni La Lige). Prva Ozilova asistencija za Ronalda se desila u 6 kolu španske lige. Njih dvojica su to nastavili dalje i u 7 , 8 , 12 , 14 , 18, 22, 36 , 35 i 36 kolu. Jedina Ozilova asistencija u Kupu Kralja je također bila za Ronalda kada su igrali protiv svog gradskog rivala Atletica u januaru ove godine u četvrtfinalu tog natjecanja.

OZILOVE BROJKE U REAL MADRIDU
ASSISTENCIJEGOLOVIODIGRANE MINUTE
LA LIGA1762530
LIGA PRVAKA61 838
KUP KRALJA13 493
UKUPNO24103,861




1 komentar:

  1. A sta da kazem, sigurno da je On nase anjbolje pojacanje ove godine i igrač koji je najviše napredovao u odnosu na sve ostale iako su i oni napredovali. Ozil želim da budes novi Gutzi novi Zizu ili neko od tih legendi. Uživaj care i budi najbolji jer samo ti mozes realu konacno donijeti prevagu na sredini

    OdgovoriIzbriši