ponedjeljak, 2. svibnja 2011.

Osim za simuliranje igrači Barcelone su obučeni i za rasističke ispade

Nakon što je u medijima u posljednjih nekoliko dana objavljeno desetine snimaka simuliranja, Marca je objavila i novi video na kojem se vidi kako Busquets rasistički vrijeđa Marcela.

Poznato je još iz vremena dok je igrao protiv Intera da je simulirao prekršaj i da je Motta nepravedno isključen a zatim je svoje glumačke sposobnosti usavršavao i pod pristankom svog trenera koristio ih u svakoj mogućoj situaciji. Međutim ako znamo da je Pep Guardiola kao igrač koristio doping i imao najviše crvenih kartona u timu onda bi bilo malo da samo simuliraju na terenu.

Zbog toga je on naučio svog nasljednika na poziciji defanzivnog veznog da vrijeđa tamnopute igrače Reala. Tako je u moru prljavih trikova koje si igrači Barce izvodili, Sergio jednom prilikom došao do Marcela i sa rukom na ustima rekao mono, mono što znači majmune,majmune. Srećom nije dobro pokrio usta pa je ovaj momenat snimljen i vjerovatno će UEFA odlućivati o tome.

Real je već nebrojeno puta kažnjen ove sezone, najveći broj tih kazni se desio upravo nakon el clasica pa očekujemo da će i Guardiolin nasljednik biti kažnjen kako priliči. Ako ćemo kažnjavati onda ćemo kažnjavati sve krivce.

Naravno Realovi igrači nikad nisu bili kažnjavani za rasizam jer to se može očekivati samo od Barceloninih igrača. Biće i više nego zanimjlivo vidjeti odluku UEFE koja je do sada kažnjavala rigorozno i simuliranja i pogotovo rasističke ispade.

1 komentar: