srijeda, 11. svibnja 2011.

NOVI HAT-TRICK RONALDA, REAL RAZBIO GETAFE


Hat-trickom sjajnog portugalskog reprezentativca Cristiana Ronalda te jednim golom Karima Benzeme madridski Real na Santiago Bernabeu savladao je Getafe (4:0) u utakmici 36. kola španske Primere.

Iako se Getafe "čupa", svaki bod mu je zlata vrijedan u borbi za opstanak, bilo je jasno da u Madridu nemaju šta tražiti. Izabranici Josea Mourinha bili su ponovo raspoloženi, te bez većih problema savladali 17-plasiranu momčad španskog prvenstva.

Tri puta je mrežu gostiju tresao Cristiano Ronaldo, ubjedljivo prvi strijelac Primer. Portugalac je u dosad odigranih 36 prvenstvenih utakmica postigao isto toliko golova, pet više od Barceloninog čarobnjaka Lionela Messija.

Prvi od večerašnja dva gola Ronaldo je postigao u 23. minuti. Higuain je ukrao jednu loptu gostima, njemački reprezentativac Mesut Ozil u toku akcije došao do lopte, potom fantastičnim centaršutom s desne strane pronašao Ronalda koji je sjajnim skokom nadvisio svoje čuvare i glavom loptu smjestio u mrežu Storarija.

Minimalnih 1:0 Real je imao do 58. minute, a onda je Ronaldo novim golom udvostručio prednost Kraljeva. Getafeov golman spriječio je Higuaina, lopta se odbila do Ozila, ovaj prizemno dodao Ronaldu kojem nije bilo teško sa pet-šest metara loptu smjestiti u mrežu.

U 77. minuti dugu loptu Xabija Alonsa u šesnaestercu gostiju prihvatio je Karim Benzema, koji je potom vrhom kopačke loptu smjestio iza leđa Ustarija. Konačnih 4:0 u samoj završnici utakmice postavlja Ronaldo udarcem sa bijele tačke.

Bila je to 27. prvenstvena pobjeda Reala koji sada ima 86 bodova, pet manje od vodeće Barcelone koja će sutra gostovati Levanteu. Pobijede li Katalonci, teoretski će osigurati naslov prvaka.

Ranije u utorak završene su još tri utakmice 36. kola. Deportivo je s 2:1 savladalo Athletic Bilbao, Malaga je golovima Baptiste i Eliseua s 2:0 bila bolja od Sporting Gijona, dok je Racing Santander, rezultatom 2:1, trijumfirao protiv Atletico Madrida.


Primera, 36. kolo:

Real Madrid - Getafe 4:0 (Ronaldo 24, 58, 90 - penal, Benzema 77)
Malaga - Sporting Gijon 2:0 (Baptista 10, Eliseu 68)
Racing Santander - Atl. Madrid 2:1 (Kennedy 38, Rosenberg 48/ Suarez 11)

Nema komentara:

Objavi komentar