nedjelja, 15. svibnja 2011.

Najava utakmice Villareal-Real Madrid

Liga je pri kraju. Ustvari teoretski je već gotova jer je Real Marid završio na drugom mjestu a znamo ko je osvojio Primeru. Međutim večeras će Ronaldo pokušati izjednačiti rekord sa legendarnim Zarrom i Hugo Sanchezom. Jedan hat-trick bi mu donio već postavljanje novog rekorda.

Ovo su dosadašnji ovosezonski rezultati oba tima:

TIMSKI REZULTATI
KOD KUĆEU GOSTIMA
Mjesto na tabeliBodoviBroj utakmicaPobjedeRemiGubitakBroj utakmicaPobjedeRemiGubitak
R. Madrid286 181512181242
Villarreal462 18133218 558


U prvoj utakmici između ove dvije ekipe na Santiago Bernabeu portugalac je postigao hat-trick u jednoj veoma teškoj pobjedi nad Villarealom, dok je prošle sezone postigao po jedan gol na oba susreta (u gostima i kod kuće) protiv istog tima, što je ukupno 5 golova u te 3 utakmice.

Mourinho neće moći računati na povrijeđenog Gago-a, a Lass je suspendovan. Selektor je na listu dodao Casillasa, Dudeka i Kaku koji su propustili prošli susret na Bernabeu protiv Getafea. Canales i Pedro Leon će ostati u Madridu.

Villarealu najviše paše pobjeda a da pri tom Valencia izgubi da bi ostale nade za Villareal da dođe na tu 3. poziciju koja osigurava LP. Ako se to ne desi Villareal gubi i teoretsku šansu za 3. poziciju jer do kraja ostaje samo još jedno kolo. Povrijeđeni Gonzalo, Oliva i Angel Lopez će propustiti meč, a golman Juan Carlos se oporavio od gastroenteritisa koji ga je spriječio da igra u prošlom kolu protiv Almerie.

Nema komentara:

Objavi komentar