petak, 6. svibnja 2011.

Mourinhu pet utakmica suspenzije



Disciplinska komisija Uefe kaznila je trenera Real Madrida Josea Mourinha s pet utakmica zabrane vođenja u europskim natjecanjima i 50.000 eura.

Krovno tijelo europskog nogometa kaznilo je Mourinha zbog ponašanja za vrijeme prvog polufinalnog susreta Lige prvaka protiv Barcelone na Santiago Bernabeuu kao i kritiziranja suđenja.

Prvu utakmicu suspenzije Mourinho je već odradio u uzvratnom polufinalnom susretu protiv Barcelone na Camp Nou, pa tako ima za odraditi još samo tri utakmice kazne, budući je zabrana na vođenje pete, posljednje utakmice, uvjetna. Prgavi Portugalac će ju odraditi ponovi li sličan prekršaj u sljedeće tri godine.

Podsjećamo, Mourinho je za vrijeme prvog polufinalnog susreta poslan na tribine zbog ironične gestikulacije i komentara na račun Pepeovog isključenja, a nakon susreta izjavio je kako Barcelona ima privilegirani status kod Uefinih sudaca.

Barceloninog rezervnog vratara Josea Pinta Uefa je kaznila s tri utakmice zabrane nastupa zbog izazivanja gužve uz aut-liniju za vrijeme poluvremena. Kao rezultat, Pinto neće zaigrati u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda na Wembleyju.

Real Madrid kažnjen je s 20.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja njegovih navijača.

1 komentar: