ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Karanka : "Ronaldo je izjednačio historijski rekord".

Pomoćni trener Reala Aitor Karanka je proanalizirao pobjedu Reala kao i rekord Ronalda u pres-konferenciji koja je uslijedila odmah nakon utakmice.

"Tu su bila 3 boda za pokupiti što smo uradili što ipak ništa važno ne može uraditi na tabeli ali mi smo imali drugih važnih stvari kao što je Ronaldovo izjednačenje i eventualno obaranje. Male motivacije omogućavaju timu da završi sezonu u stilu. "

"Imali smo vrlo dobar učinak u prvom poluvremenu , ali smo možda izgubili koncentraciju i opustili se nakon što smo poveli 2-0 a posebno u drugom poluvremenu. Villareal je igrao svoju igru. U jednom momentu je izgledalo da će Villareal uspjeti izjednačiti na 2-2, ali eto uspjeli smo pobijediti 3-1."

"Iskreno Villareal je imao vrlo dobru sezonu. Kvalificirali su se za play-off Lige Šampiona. Oni su večeras dokazali da u određenim trenucima i dijelovima utakmice mogu igrati na vrlo visokom nivou i zaprijetiti suparničkom golu."

"Undiano Mallenco je sudija u stilu Mateu Lahoz-a. On je nepristran i omogućava svakom timu da igra svoju igru. Ovakve sudije čine utakmice boljima i omogućavaju ekipama da igraju NOGOMET (aludirajući na sudije iz UEFA-e).

"Imamo igrati i još jednu prijateljsku utakmicu u srijedu radi humane pomoći onima koji su pogođeni Lorca katastrofom. Vrlo smo uzbuđeni biti u mogućnosti da im pomognemo. U subotu ćemo igrati našu posljednju i finalnu utakmicu sezone protiv Almerije na Santiago Bernabeu."

Mi se naravno nadamo da će Ronaldo postići bar jedan gol protiv Almerije da postigne novi rekord.
iHALA MADRID!

Nema komentara:

Objavi komentar