ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Izvještaj o utakmici Villareal 1-3 Real Madrid

Cristiano Ronaldo je postigao 2 fantastična pogotka kojima je izjednačio rekord Huga Sancheza i Zarre. Imat će šansu da taj rekord i obori u slijedećem kolu protiv Almerije. Svi ovi glovi su portugalca učinili favoritom za osvajanje "zlatne kopačke".

Jose Mourinho je koristio Kaku i Benzemu u startnoj postavi ostavivši tako Di Mariu i Ozila na klupi. Real Madrid je imao velik posjed lopte i kontrolisao je situaciju na terenu. U 16. minuti Marcelo je iskoristio velik slobodan prostor na lijevom krilu i postigao prvi gol sjajnim lob-šutem.

Blancosi su postigli drugi gol samo 5 minuta kasnije. Kaka je fauliran, slobodni udarac je dodijeljen i Ronaldo ga je iskoristio sa veoma preciznim i jakim šutem koji golmanu domaćina nije ostavio nikakve šanse za odbranu.

Stvari su se promijenile nakon poluvremenske pauze. Villareal je smirio igru i držao loptu u svom posjedu dugo, dugo vremena. Ovo je rezultiralo njihovim jedinim golom večeri. Cani je bio strijelac za Villareal u 51. minuti nakon odlične kombinacije Rossija i Bruno-a. Meč je nakon toga postao dosta intenzivniji. Real Madrid je pokušavao povećati svoje vodstvo putem brzih kontra-napada dok je Villareal pokušavao izjednačiti preko Cani-a i Rossija. Ramos, Pepe i Carvalho su bili solidni i dovoljno dobri da bi spriječili izjednačenje.

Međutim još uvijek je bilo vremena za C. Ronalda da postigne gol što je i učinio u 92. minuti opet također iz slobodnjaka i tako je stigao Huga Sancheza i Zarru.
Konačni ishod VILLAREAL 1-3 REAL MADRID

Postave

Villarreal
Diego López
Mario
Musacchio
Marchena
Capdevila
Bruno
Borja Valero
Marcos Senna
Nilmar 73'
CaniGol 51'
Cazorla 69'
Rossi
Marco Rubén
Cicinho 87'
Real Madrid
Casillas
Arbeloa
Sergio Ramos
Ricardo Carvalho
MarceloGol 16'
Pepe
Xabi Alonso
Granero
Albiol 88'
Kaká
Özil 70'
Cristiano RonaldoGol 22' 93'
Benzema
Di María 64'





2 komentara:

  1. Izvjestaj utakmice kao i pregled golova vam je super. Sve pohvale.. I drago mi je za Ronalda. Jos jedan gol i ulazi u istoriju kao najbolji..

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao kako glup izvestaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!uzasnuta sam:(:(:(☻

    OdgovoriIzbriši