utorak, 31. svibnja 2011.

Casillas: "Naš cilj je poboljšati ono što smo uradili ove sezone"

Iker Casillas je intervjuisan od strane oficijelnog websajta Realmadrid.com tokom eventa koji je organizirala tvrtka Philips. Kapiten je analizirao sezonu i govorio o novim pojačanjima kluba.

Kako biste ocijenili ovu sezonu?
Vjerujem da je sezona bila na pozitivnom nivou, kako na osobnoj tako i na kolektivnoj razini. Mi smo imali šanse za osvajanje 3 naslova na kraju kampanje. Izgubili smo La Ligu 2 kola prije njenog kraja, ali vjerujem da smo imali prilično dobar rad.

Koji je cilj momčadi za slijedeću sezonu?
Naš cilj je poboljšati rad ove sezone. Ako to uradimo bila bi to vrlo dobra kampanja. Poboljšanje nastupa u Ligi bi značilo da budemo na vrhu tabele, a u UEFA LP da dođemo do finala (u Kupu Kralja ne može biti bolje jer su već osvojili, Jedino mogu opet osvojiti). Šta god bolje uradimo biće dobro za nas.

Vaše mišljenje o Sahinu.
On je vrlo mlad kao i cijela momčad. Tim Real Madrida se pomlađuje što je vrlo pozitivno za njegovu budućnost. Nisam mnogo gledao kako igra ali on izgleda kao veliki igrač koji će se adaptirati našem načinu igre.

A Hamit Altintop ?
On je iskusniji od Sahina jer je igrao za više klubova. On može igrati na stvarno mnogo pozicija a da će dosta pomoći timu siguran sam.

Callejon se nakon Castille vraća u Real. Šta on može donijeti ?
Napustio je Real Madrid da se razvije kao igrač. Real Madrid uvijek želi vratiti igrače koji se poboljšaju na strani. Nas čini sretnima kada se neko iz akademije nakon odlaska vraća u Real Madrid.

Koji je bio poseban trenutak za vas u ovoj sezoni ?
Očito je to bio trenutak osvajanja Kupa Kralja, naslov koji su sve Madridiste htjele osvojiti. Za mene je to bio najveći trenutak sezone.

Šta može druga sezona sa Mourinhom značiti za momčad?
Tokom ove prve sezone novi igrači i novo treninško osoblje se moralo prilagoditi timu. Uspjeh je zajamčen ako kao što sam rekao poboljšamo ono što smo uradili ove sezone. Pokušavat ćemo da se poboljšavamo svake godine. Želimo da ljudi zahtijevaju više od nas kada je to potrebno. Mi ćemo pokušati ići korak dalje slijedeće sezone.

SLIKE SA EVENTA MOŽETE VIDJETI NA OVOM LINKU:



Nema komentara:

Objavi komentar