ponedjeljak, 23. svibnja 2011.

Jose Callejon potpisao za Real Madrid

Danas je na službenom sajtu Real Madrida objavljeno kako je Jose Callejon novi igrač Reala. Potpisao je ugovor na pet godina.

Jose Maria Callejon treće je pojačanje koje je Real doveo a do kraja prelaznog roka ostaje još dugo. Callejon je rođen u Motril (Granada) 11. veljače 1987. On se pridružio Realovoj akademiji u septembru 2002. godine. Callejon je počeo igrati za U-16 tim a zatim je potpisao za treći tim Reala odnosno Real Madrid C u sezoni 2006-07. Godinu dana poslije nastupio je i za Castillu i zabilježio debi s timom Španije U-21 u gostima 25. ožujka 2008 protiv Kazahstana i postigao jedan gol. U ljeto te godine je prešao iz Madrida u Espanyol za koji je prvi put zaigrao protiv Getafea. Stigao je kao napadač, ali se prilagodio kao izuzetno ofanzivni krilni igrač, koji može igrati na obje strane zahvaljujući svojoj svestranosti, brzini i driblingu. Callejón je odigrao 24 utakmice u svojoj prvoj godini na Espanyol i postigao dva gola. Ove brojke je poboljšao u sezoni 2009/10, kada je odigrao 36 utakmica u prvenstvu i zabio opet dva gola, međutim važno je da je igrao kao standardan prvotimac.

Njegova je sezona 2010/11 kada pod trenerskom palicom Pochettina u 37 utakmica postiže šest golova uz sedam asistencija. Također je zabilježio devet nastupa u kupu gdje ima učinak od dva gola. Zbog svojih igračkih vještina često prisiljava protivnike da prave prekršaje nad njim tako da je on najfauliraniji igrač u prvenstvu ove godine a ukupno je 124 prekrašaja načinjeno nad njim. Sada nakon tri godine sticanja iskustva u Espanyolu se vratio u Madrid da svoje umijeće izbrusi pod trenerskom palicom Jose Mourinha.

Nema komentara:

Objavi komentar